wpada hamulec!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wpada hamulec!
Witam! Moze ktos z was moze mi doradzic co do tego problemu, podczas dluzszego hamowania czuje ze wpada mi pedal do podlogi! Tak jak by tracil cisnienie! Podpompuje go troche i jes twardy i znowu wpada i tak caly czas!! mOZE ktos mial taki przypadek??
Gdybyś tylko to napisał byłby to podręcznikowy przykład zapowietrzonego układu hamulcowego i wtedy trzeba by odpowietrzyć układ a przy okazji sprawdzić jego szczelność i stwierdzić na którym kole zbiera sie powietrze aby było łatwiej zlokalizować przyczynę zapowietrzania . Niestety napisałeś tez to:btk_gti pisze:Podpompuje go troche i jes twardy i znowu wpada i
W tym wypadku to co napisałem powyżej jest oczywiście aktualne ale oprócz tego w najlepszym dla Ciebie przypadku to co sie dzieje z hamulcem może być spowodowane tym,że masz stary płyn hamulcowy o znacznie obniżonej temperaturze wrzenia (konieczna wymiana), lub jest po prostu uszkodzona pompa hamulcowa (sekcje przepuszczają z powodu zużycia uszczelnień), W tym wypadku można wymienić elementy gumowe w pompie lub całą pompę, ale nie kupuj raczej używki. Przy okazji majstrowania przy pompie oczywiście wymienisz sobie płyn hamulcowy. Osobiście obstawiałbym pompę ale to tylko moje przypuszczenie bo na odległość trudno jednoznacznie coś powiedzieć.btk_gti pisze:podczas dluzszego hamowania czuje ze wpada mi pedal do podlogi! Tak jak by tracil cisnienie
JaroW
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak jak pisze Jarowo
z tym ze pyanie mam czy płynu Ci nie ubywa? Jak ubywa stań gdzies sobie na parkingu... wcisnij pedał kilka razy mocno tak zeby zaczał Ci wpadać. Odjedz autkiem i zobaczyc cvzy gdzies wycieków niemasz. Ostanio mieliśmy przypadek ze płyn uciekał i tez pedał wpadał
z tym ze pyanie mam czy płynu Ci nie ubywa? Jak ubywa stań gdzies sobie na parkingu... wcisnij pedał kilka razy mocno tak zeby zaczał Ci wpadać. Odjedz autkiem i zobaczyc cvzy gdzies wycieków niemasz. Ostanio mieliśmy przypadek ze płyn uciekał i tez pedał wpadał
18K4F inside... RWD car :)