czujnik temperatury płynu chłodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik temperatury płynu chłodzącego
witam, mam problem z lokalizacją czujnika temperatury płynu chłodzącego .W trójniku śą dwa jeden na górze drugi z boku (poziomo) ktory wymienić aby wskaznik na tablicy rozdzielczej działal.i od czego jest ten drugi wskaznik za co odpowiada.oba czujniki mają po dwa kable i są identyczne. Prosze o jakąś podpowiedż.golf 1,6 D 90 r
Ostatnio zmieniony ndz sie 03, 2008 15:32 przez jacek dr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam mam problem z licznikiem który mi sie zablokował na 190000km i nie chce iść do przodu, dolny też nie wskazuje kilometrów. Działają mi aby wskazówki od km/h i obrotomierz. Jest to Golf 2 GTI 115km. rocznik 1988
Czy to nie jest linka? a może czeka mnie wymiana wszystkich zegarów?
Prosze o pomoc
Pozdro.....
Czy to nie jest linka? a może czeka mnie wymiana wszystkich zegarów?
Prosze o pomoc
Pozdro.....
Rafi
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kolego Jacek dr: drugi czujnik steruje komputerem silnika (informuje o temperaturze, czy włączać podgrzewanie) a który to jest - to odpowiedział Kolega Gailbraith.
Co do licznika:
Jest to wina nie linki (przecież prędkość jest) ale zacięły się takie kółeczka zębate napędzające bębenek kilometrów - dzienny też od tego bierze napęd. Prawdopodobnie ktoś poprawił wskazania kilometrów . Tylko rozbiórka zegarów, analiza jak jest to zbudowane i odpowiednie odblokowanie - może pomóc zaledwie do najbliższej równej liczby kilometrów - czyli 200 000.
Co do licznika:
Jest to wina nie linki (przecież prędkość jest) ale zacięły się takie kółeczka zębate napędzające bębenek kilometrów - dzienny też od tego bierze napęd. Prawdopodobnie ktoś poprawił wskazania kilometrów . Tylko rozbiórka zegarów, analiza jak jest to zbudowane i odpowiednie odblokowanie - może pomóc zaledwie do najbliższej równej liczby kilometrów - czyli 200 000.
Ostatnio zmieniony ndz sie 03, 2008 01:18 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: golf 2 czujnik temperatury płynu chłodzącego.
Zazwyczaj ten od temperatury płynu ma kolor czarny.jacek dr pisze:witam, mam problem z lokalizacją czujnika temperatury płynu chłodzącego .W trójniku śą dwa jeden na górze drugi z boku (poziomo) ktory wymienić aby wskaznik na tablicy rozdzielczej działal.i od czego jest ten drugi wskaznik za co odpowiada.oba czujniki mają po dwa kable i są identyczne. Prosze o jakąś podpowiedż.golf 1,6 D 90 r
Tak ale jacek dr, napisał wyraźnie, żeoba są identyczne. Ktoś coś tam musiał kombinować, bo powinien byc jeden niebieski i jeden czarny.
[ Dodano: 03 Sie 2008 11:55 ]
koziolr, jak masz problem ze wskazaniem przebiegu to chyba powinieneś założyć nowy temat bo to nijak się nie ma do czujnika temperatury płynu chłodzącego.
[ Dodano: 03 Sie 2008 11:55 ]
koziolr, jak masz problem ze wskazaniem przebiegu to chyba powinieneś założyć nowy temat bo to nijak się nie ma do czujnika temperatury płynu chłodzącego.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]