Mrugająca kontrolka przy wskaźniku wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chyba nie było tak, bo z tego co widziałem to wszystkie mk2 mają tą kontrolkę. W sumie nie znalazłem u siebie czujnika poziomu płynu. Kontrolka mruga po włączeniu zapłonu przez chwilkę, czyli tak jak powinno być. Potem gaśnie i czasami w czasie jazdy pomruga sobie do mnie i znowu gaśnie. Ostatnimi czasy to jak zacznie mrugać, to mruga dłuższą chwilę i nie wiem dlaczego.gailbraith pisze:A lampka kontrolna nie była montowana właśnie w modelach z czujnikiem poziomu płynu chłodzącego?
Więcej MK2 nie ma tej kontrolki właśnie. Ja sam m.in. jej nie posiadam jak również czujnika poziomu płynu chłodzącego.MiSzOn pisze:Chyba nie było tak, bo z tego co widziałem to wszystkie mk2 mają tą kontrolkę.gailbraith pisze:A lampka kontrolna nie była montowana właśnie w modelach z czujnikiem poziomu płynu chłodzącego?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hmmm... zawsze mi się wydawało, że wszystkie mają, bo skoro nawet mój ma to każdy powinien. No i w sumie w każdej dwójce jaką widziałem ta kontrolka była. No ale może zbieg okoliczności.Więcej MK2 nie ma tej kontrolki właśnie. Ja sam m.in. jej nie posiadam jak również czujnika poziomu płynu chłodzącego.
W każdym bądź razie ja nie mam czujnika poziomu płynu, a kontrolka mruga sobie kiedy chce.
A jak się kształtuje wskazywanie temperatury przez wskazówkę? Wszystko ok? Bo osobiście nie wiem jak to jest w licznikach z ową kontrolką czy czujnik temperatury sterujący wskazóweczką również jest odpowiedzialny za działanie tej kontrolki (chodzi tutaj o temperaturę płynu oczywiście, a nie poziom). No na chłopski rozum tak chyba powinno być ale nie dam sobie ręki obciąć