Witam!
Mam golfa 1.6 SR, od pewnego czasu mam problem, jak zapalam z rana auto to nierowno chodzi, albo obroty spadna i zgasnie, albo trzyma tak 2000obr/min, jak dogazuje mocno to juz rowniej pracuje,ale oborty prawie niespadaja, jak sie rozgrzej to juz chodzi jak zegarek rowniutko. Co to moze byc????moze przeczyscic silniczek krokowy, ale gdzie on sie znajduje???Prosze o Pomoc.
Jak zimny nierówno chodzi, obroty skacza.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja miałem podobną sytuację, ale z tym, że mój Golf IV jest zagazowany. Zacząłem od czyszczenia przepustnicy.Okazało się, że była zasyfiona. Potem podpiąłem go pod komputer. Troche był problematyczny bo nie chciał zejść poniżej 1200 obrotów, ale po dłuższej chwili mechanik coś tam pokombinował, zresetował mu ustawienia do fabrycznych i do dziś mi chodzi (w kwestii obrotów bo mam inny problem teraz :/ ).
Możesz też tego spróbować, ale uprzedzam, że to kosztowne (u mechanika). Jeśli potrafisz i masz sprzęt to mógłbyś spróbować sam
EDIT:
Dodam jeszcze, że od tamtego zabiegu zrobiłem ponad 5000 km.
Możesz też tego spróbować, ale uprzedzam, że to kosztowne (u mechanika). Jeśli potrafisz i masz sprzęt to mógłbyś spróbować sam
EDIT:
Dodam jeszcze, że od tamtego zabiegu zrobiłem ponad 5000 km.
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 00:26 przez Goferer, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie byłoby lżejsze, gdyby lżejsze było pojęcie lekkości.