Centralny zamek + pilot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek + pilot
Witam serdecznie! Mam następujący problem. Otóż miałem w Golfie centralny zamek z pilotem. Po pewnym czasie przestał działać pilot. Zamek normalnie cały czas działa. Pomyślałem, że pewnie rozkodowały się kluczyki, ale nie szło mi ich zakodowanie, więc podjechałem do serwisu, tam po 4 godzinach bojów gościu oświadczył, że nic nie zrobili, bo być może komputer padł, ale to na razie nie wiedzą i dalsza diagnostyka to 300 zł jak to będzie coś prostego, a jak komp padł to 1000 zł. Więc szukałem alternatywy i znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/item417536257_sam ... _4_iv.html
Czy jeżeli kupię taki zestaw, to zacznie działać mi centralny z pilota? Czy nie koniecznie, bo może coś innego padło. Nie znam budowy takiego urządzenia, ale wydaje mi się, że po prostu po kablach idzie impuls do drzwi kierowcy i on rozchodzi się z tamtąd do pozostałych drzwi. Co za tym idzie wydaje mi się, że przy zakupie takiego sterownika wszystko powinno być cacy, ale chciałbym się jeszcze upewnić
http://www.allegro.pl/item417536257_sam ... _4_iv.html
Czy jeżeli kupię taki zestaw, to zacznie działać mi centralny z pilota? Czy nie koniecznie, bo może coś innego padło. Nie znam budowy takiego urządzenia, ale wydaje mi się, że po prostu po kablach idzie impuls do drzwi kierowcy i on rozchodzi się z tamtąd do pozostałych drzwi. Co za tym idzie wydaje mi się, że przy zakupie takiego sterownika wszystko powinno być cacy, ale chciałbym się jeszcze upewnić
zakałdając ze piloty są orginalne i od tego auta - trzeba najpierw sprawdzić VAGiem błędy a potem zgodnie zprocedurą adaptacji spróbować zaadaptować - jeśłi to nie pomoże należałoby sprawdzić numer na pilocie ustalić częśtotliwość a następnie w kodowaniu modułu komfort sprawdzić czy aby na pewno ta częstotliwość jest ta sama. Jeśli jest ta sam - musi działać
Jak rozmawiałem z mechanikiem w serwisie to mówił, że próbował na różne sposoby adaptować pilota, jednak nic nie dawało rezultatu. Zaproponowali wyjęcie komputera, ale to potem są wysokie koszta, dlatego chciałem się dowiedzieć, czy jak kupię ten element to mi zacznie działać pilot( nawet ten dołączony)
miqs, jak dobry mechanik to powinien być sprawdzić:
1. jaki masz moduł
2. jak zakodowany i na jaką częstotliwość
3. jaki masz pilot o jakiej częstotliwości
4. zaadaptować twój pilot do innego auta i zaadaptować pilot innego auta do ciebie
Skoro tego nie zrobił to za przeproszeniem du.. a nie mechanik. Jak masz ochotę to zajrzyj do mnie i zabawimy się twoim modułem komfort (mam jakby co 2 w zapasie to jest co podmieniać)
1. jaki masz moduł
2. jak zakodowany i na jaką częstotliwość
3. jaki masz pilot o jakiej częstotliwości
4. zaadaptować twój pilot do innego auta i zaadaptować pilot innego auta do ciebie
Skoro tego nie zrobił to za przeproszeniem du.. a nie mechanik. Jak masz ochotę to zajrzyj do mnie i zabawimy się twoim modułem komfort (mam jakby co 2 w zapasie to jest co podmieniać)