Witam, jestem nowym użytkownikiem forum jak i golfa... Starałem się przeszukać troszke forum ale nie znalazłem tego co występuje u mnie... mianowicie gdy wkładam i przekręcam kluczyk na pozycje "zapalenia kontrolek" tak jakby 1 często drga mi Golfikiem , tak jak bym próbował odpalić z wrzuconym biegiem bez sprzęgła... nie jest to wielkie szarpnięcie ale dość odczuwalne i niepokojące... inną kwestia jest to , że nie zdarza sie to zawsze np. jak włożę i POMAŁU przekręcę kluczyk na "tą pozycje 1" to nie zawsze szarpnie bolidem...
I tutaj moja prośba o diagnozę, co to może być - kogoś bardziej doświadczonego... ewentualnie gdybym przeoczył taki temat to proszę o jakiś namiar ponieważ forum jest bardzo obszerne
Problem ze stacyjką, rozrusznikiem?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem ze stacyjką, rozrusznikiem?
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 12:45 przez ŚwieŻy1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Tzn. to jest tak, wsiadam , wkładam kluczyk, przekręcam o 1 raz (zaświecają sie kontrolki, pompa podaje paliwo, ale nie kreci rozrusznik i wtedy jest drgnięcie całym samochodem) potem jak przekręcę dalej wtedy wprawiam w ruch swój motor i jest ok.
Drgnięcie wystepuje wcześniej nie wtedy kiedy w prawiam w ruch rozrusznik...
Drgnięcie wystepuje wcześniej nie wtedy kiedy w prawiam w ruch rozrusznik...
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 14:52 przez ŚwieŻy1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz