Szanowni Koledzy!!!
Pomocy- mam problemy z przyspieszaniem. Do 2,5 tys obrotów ciągnie mocno z dołu ale jak tylko chce podkrecić wyżej np. wyprzedzanie to ciężko się wkręca. Rozumiem że to diesiel ale przy wyższych obrotach i mocniejszym wciśnieću gazu silnik mam moment zawachania, przydławnienia i odczuwalny jest spadek mocy. Żeby jechać 150 zajmuje mu to trochę czasu i nei lubi tej prędkości. Jeżeli jadę do max 120 i nie cisnę w gaz i zmieniam biegi przy 2200 to jest ok. tzw normalny styl jazdy. A przy chęci jazdy w stylu bardziej agresywnym pojawiam się problem braku mocy.
Jaka jest przyczyna, problem z Turbosprężarką, czy jest to inna przyczna. Jeżeli tak to jaka.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Nie ciągnie powyżej 3 tys obrotów- Silnik 1Z TDI. rok 95
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
po pierwsze sprawdz wezyki od elektrozaworu sterujacego turbina. jesli sa przetarte , przerwane itp to wymien.
jesli nie to prawdopodobnie sam zawor poszedl ale najlepiej by bylo to zdiagnozowac najpierw na kompie.
w razie czego posiadam taki zaworek nowke sztuke bo u mnie okazalo sie to wina wezykow
jesli nie to prawdopodobnie sam zawor poszedl ale najlepiej by bylo to zdiagnozowac najpierw na kompie.
w razie czego posiadam taki zaworek nowke sztuke bo u mnie okazalo sie to wina wezykow
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG