Immobilazer activated

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Cwieku
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Immobilazer activated

Post autor: Cwieku » wt lip 29, 2008 11:16

Czesc...
po wymianie rozrządu oraz wymianie tlnego zderzaka pojawiło mi sie pare razy "Immobilazer Activated" na komputaerze z zapaloną lapmką od immo we wskaźnikach. Po podłaczeniu pod kompa nie wyskoczyły zadne błedy zwiazane z immo. Co moze być tego problemem??

[b]Nie dyskutuj z idiotami. Najpierw sprowadzą Cię do ich poziomu, później pokonają doświadczeniem.[/b]

Ryszardo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Ryszardo » wt lip 29, 2008 17:55

Mi również nieraz (bardzo rzadko, czasami raz na kilka miesięcy) aktywuje się immo, pojawia się taki właśnie napis i zaczyna piszczeć. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu jest już ok. Ciekawe, dlaczego tak się dzieje? Wydaje mi się, że ta elektronika też czasami "głupieje". Pozdrawiam.

farmerstain
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: farmerstain » czw sie 07, 2008 11:18

Też dołączam się do pytania.
u mnie czasem tak sie aktywuje, wyskakuje napis po francusku zaczyna piszczeć i gaśnie. czasem kikka razy pod rząd takie coś sie dzieje, a czasem tylko raz.
potem znowu jest ok na jakiś czas.

POMOCY !!!

greg

Post autor: greg » czw sie 07, 2008 14:44

wina w podłączeniu lub w samej cewce immo - problem z odczytem z pastylki kluczyka

Ryszardo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Ryszardo » czw sie 07, 2008 19:02

Greg, czy jest na to jakaś rada, czy "ten typ tak ma" ?? :D

farmerstain
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: farmerstain » czw sie 07, 2008 19:07

A czy może być to wina samego kluczyka, tzn może jest zużyty, lub coś z baterią....??

Ferag
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Ferag » czw sie 07, 2008 20:46

Bateria w kluczu nie ma tu nic do tego poniewaz nie jest polaczona z pluskwa w kluczyku.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » czw sie 07, 2008 21:21

Miałem to samo ze wywalało mi błąd immo. Zobaczyłem ze czarnyoring na stacyjce ma minimalny luz ledwo wyczuwalny. Rozkreciłem obudowe stacyjki, przewód który idzie do anteny immo zwiazałem do stacyjki tasma izolacyjna co spowodowało ze przewód był mocniej napiety i usztywniło to przy okazji sama antene ze sie nie ruszała. PO tym czasie od 3 miesiecy ani razu nie było błędu immo. Podejrzewam ze przewód do anteny miał słaby styk i nie załapywał czasami. Ale zostawiłem jak jest

Awatar użytkownika
Cwieku
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Cwieku » pt wrz 12, 2008 21:35

Czu już ktoś rozwiązał problem wyskakującego "immo activated" ?? Wyskoczyło mi to kolejny raz i nie bardoz wiem co zrobić, zeby to sie nie pojawiało :/

[b]Nie dyskutuj z idiotami. Najpierw sprowadzą Cię do ich poziomu, później pokonają doświadczeniem.[/b]

greg

Post autor: greg » pt wrz 12, 2008 22:19

Cwieku pisze:Czu już ktoś rozwiązał problem wyskakującego "immo activated" ?? Wyskoczyło mi to kolejny raz i nie bardoz wiem co zrobić, zeby to sie nie pojawiało :/
sprawdzić przewody i wtyczki na linii stacyjka - zegary. Jak to nie pomoże wina albo w samej stacyjce albo raczej w cewce czytającej immo
drugi raz pytasz o to samo chociaż dostałeś odpowiedź :grrr:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”