Coś nie tak ze sprzęgłem!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Coś nie tak ze sprzęgłem!!!
Coś mi się dzieje ze sprzegłem,chodz było niedawno wymieniane(cały komplet).Chodzi o to,że przy każdym puszczaniu pedału sprzęgła jest takie szrpniecie.Jest to takie wrazenie jakby samochodem jechał jakis nowicjusz,który niewyczówa sprzegła.
Co moze byc tego przyczyną???
Bardzo proszę o wszelkie porady !!!
Co moze byc tego przyczyną???
Bardzo proszę o wszelkie porady !!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Oj chyba nie jest to kwestia dotarcia bo sprzegło zmieniałem jakies 3 miesiace temu i holowałem BMW przy czym poczółem swąd palonego sprzegła,ale na szczęście tylko przez momencik.Maćkooo pisze:Myslę że to kwestia dotarcia tarczy. Nowe sprzęgło , niporzyzywczajona noga.Myslę że ten objaw niedługo ustapi. Nie ma sie co przejmować.
Może to wina poduszki pod skrzynią ???
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Ja tez zmieniałem sprzegło i przy zuzytym auto łapało na koncu pedału ale zadnego szarpania nie pamietam. Ew sprawdz jeszcze linke .wolfzan pisze: mnie tak jest, ale sprzęgło mam prawie zużyte więc przy nowym sprzęgle chyba to nie jest normalne.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A u mnie szarpie, bo z diagnozy mechanika wynikło, że padnięty jest docisk.Maćkooo pisze:Ja tez zmieniałem sprzegło i przy zuzytym auto łapało na koncu pedału ale zadnego szarpania nie pamietam.wolfzan pisze: mnie tak jest, ale sprzęgło mam prawie zużyte więc przy nowym sprzęgle chyba to nie jest normalne.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprzęgło bieze dobrze bo na 3/4 wysokości od dołu,czyli gdzies przy samej górze.
Jesli chodzi o linkę to też mam nową samoregulującą się ,a docisk tez nówka sztuka.
Jesli chodzi o linkę to też mam nową samoregulującą się ,a docisk tez nówka sztuka.
Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2008 19:29 przez RAFIK-XX, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie jest dokładnie tak samo...
czasem nawet jest tak, że puszczam sprzęgło i w pozycji w której powinno już "brać" to nic się nie dzieje...i potem to szarpnięcie....(ale to tylko pierwszy raz zanim się nie 'rozrusza'), potem cały dzień jest ok...
dodam, że mam nowy komplet...
czasem nawet jest tak, że puszczam sprzęgło i w pozycji w której powinno już "brać" to nic się nie dzieje...i potem to szarpnięcie....(ale to tylko pierwszy raz zanim się nie 'rozrusza'), potem cały dzień jest ok...
dodam, że mam nowy komplet...
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 17:35 przez 007gucio, łącznie zmieniany 1 raz.