Witam ,
Mam dwa małe problemy z moim MK3 . Pierwszy z nich dotyczy świateł stop. A dokładniej , rok temu wymieniłem włącznik tych świateł znajdujący się nad pedałem hamulca gdyż nie kontaktował....
Wstawiłem nowy oryginalny z ASO ,pojeździłem rok , i znowu to samo . Światła raz są raz ich nie ma . Z oględzin organoleptycznych wynika że ten " bolec " nie wysuwa się po wciśnięciu pedału. Pomaga perswazja siłowa ( słychać wtedy przeskakiwanie jakichś ząbków).
Jednak czemu to pada tak szybko ?? , nigdzie na forum nie znalazłem a by to była "wada" tego modelu. czy istnieje jakiś zamiennik lepszej jakości , albo inny patent? W poprzednim golfie wogóle nie wiedziałem że coś takiego istnieje
Druga kwestia dotyczy skrzyni biegów. Od jakiegoś czasu są lekkie problemy z włożeniem jedynki ( tu pomaga ponowne wciśnięcie i puszczenie sprzęgła) , jednak gdy zrobi się mokro problem przenosi się też na trójkę i nasila się z jedynką.
czy to skrzynia powoli się kończy i należy myśleć o nowej /remoncie czy może jakieś mniej skomplikowane elementy? synchronizatory? wodziki ect. ?
Pozdrawiam
Swiatla stop i skrzynia biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swiatla stop i skrzynia biegow
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 22:59 przez win32, łącznie zmieniany 1 raz.