Witam,
Cieknie płyn chłodzący z tego krzyżaczka wskazanego na fotkach strzałkami. Wyciek znajduje się gdzieś od spodu tego krzyżaczka. Wydaje mi się że jest on wykonany z tworzywa, czy możliwe jest żeby pękł? Może wystarczy obejmy na wężach powymieniać? Miał ktoś podobną awarje? Może ktoś to rozbierał i wie gdzie dokładnie mogło puścić? Ewentualnie w jakie części się zaopatrzyć przed naprwą?
Za wszelkie uwagi będe wdzięczny.
Pzdr
Cieknie płyn chłodzący - foto
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cieknie płyn chłodzący - foto
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 10:41 przez GT III, łącznie zmieniany 1 raz.
GT III
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie widać dokładnie na fotkach skąd się leje, niemniej ten króciec mógł pęknąć, zwłaszcza że z tego co widzę już masz zmieniany na podróbę Toprana (od góry ma zaślepkę na niewykorzystany otwór.
Kup nowy, w komplecie z oringiem i zaślepką jeśli kupisz podróbę. I nie zakręcaj nowego zbyt mocno.
A jeśli chcesz mieć spokój z tym na dłużej niż 2-3 lata - kup oryginał.
Kup nowy, w komplecie z oringiem i zaślepką jeśli kupisz podróbę. I nie zakręcaj nowego zbyt mocno.
A jeśli chcesz mieć spokój z tym na dłużej niż 2-3 lata - kup oryginał.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Na żywo też niestety nie widać skąd cieknie, jak włoże palec pod ten kruciec to czuje że wisi na nim od spodu kropelka. No i na bloku poniżej są plamy.
W intercarsie mają tylko tego toprana za 15pln, oryginał będzie pewnie kosztował ze 100pln hmmmm.
A własnie byłem jeszcze raz to oblukać i .... jesteś pewien że ten kruciec nie jest oryginalny? Na zaślepce od góry jest znaczek audi VW i napis 'made in germany', taki sam jak na częściach oryginalnych.
Pzdr
W intercarsie mają tylko tego toprana za 15pln, oryginał będzie pewnie kosztował ze 100pln hmmmm.
A własnie byłem jeszcze raz to oblukać i .... jesteś pewien że ten kruciec nie jest oryginalny? Na zaślepce od góry jest znaczek audi VW i napis 'made in germany', taki sam jak na częściach oryginalnych.
Pzdr
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 15:27 przez GT III, łącznie zmieniany 1 raz.
GT III
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mi sie lalo wlasnie z pod tej zeslepki , kupilem zamiennik (czyli zaslepke z oringiem) w interteamie i suchutko od ponad roku.
Jak nie ma pekniec to oring jakis , zreszta oring na starej zaslepce byl wpozadku, a po zalozeniu nowej sucho.
Jak nie ma pekniec to oring jakis , zreszta oring na starej zaslepce byl wpozadku, a po zalozeniu nowej sucho.
No ja mam ten sam silnik, oryginalny krociec i jest niewykorzystany otworPaweł Marek pisze: z tego co widzę już masz zmieniany na podróbę Toprana (od góry ma zaślepkę na niewykorzystany otwór.