Rano odpala za 8, 10 razem. Jak odpali to jest ok
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomciogar
- Mały gagatek
- Kontakt:
Rano odpala za 8, 10 razem. Jak odpali to jest ok
witam wszystkich
kilka dni temu mój golf po raz pierwszy nie odpalił mi od strzała. i od tych kilku dni jest to regułą ze po nocy lub dłuższym postoju muszę kręcić 8-10 razy po kilka sekund aż zapali. pierwsze chwile po odpaleniu to bardzo nierówna praca ale po kilkunastu sek wszystko się stabilizuje i działa ok. po tej chwili mogę go zgasić i odpala od razu. autko mam 4 lata i nawet w największe mrozy nigdy mnie nie zawiódł.kable kopułkę i świece wymieniałem jakieś 20 tys temu. filtr pow i olej 4 tys temu. filtr paliwa 45tys temu(jakieś 2 lata temu ale mam lpg więc na benzynie praktycznie nie jeżdżę)
od 4 miesięcy mój golf praktycznie tylko stoi w garażu(dostałem w pracy służbowe auto i golfa wyciągam tylko od święta żeby za bardzo się nie zastał).
jak myślicie od czego zacząć(domowymi sposobami) aby wyeliminować problem?
dodam tylko że jest to MK3 AAM + LPG 92 rok
przeczytałem około 100 postów na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi
kilka dni temu mój golf po raz pierwszy nie odpalił mi od strzała. i od tych kilku dni jest to regułą ze po nocy lub dłuższym postoju muszę kręcić 8-10 razy po kilka sekund aż zapali. pierwsze chwile po odpaleniu to bardzo nierówna praca ale po kilkunastu sek wszystko się stabilizuje i działa ok. po tej chwili mogę go zgasić i odpala od razu. autko mam 4 lata i nawet w największe mrozy nigdy mnie nie zawiódł.kable kopułkę i świece wymieniałem jakieś 20 tys temu. filtr pow i olej 4 tys temu. filtr paliwa 45tys temu(jakieś 2 lata temu ale mam lpg więc na benzynie praktycznie nie jeżdżę)
od 4 miesięcy mój golf praktycznie tylko stoi w garażu(dostałem w pracy służbowe auto i golfa wyciągam tylko od święta żeby za bardzo się nie zastał).
jak myślicie od czego zacząć(domowymi sposobami) aby wyeliminować problem?
dodam tylko że jest to MK3 AAM + LPG 92 rok
przeczytałem około 100 postów na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 10:42 przez tomciogar, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomciogar
- Mały gagatek
- Kontakt:
aku w 100% sprawny nawet jak próbuje odpalić 2 minuty to kręci jak oszalałytigerdj pisze:sprawdz aku bo moze pada
greg 1 i 2 sprawdze dzis a 3 to juz musze podjechac do mechanika.
ale myślicie ze tak z dnia na dzień może to być wina ciśnienia?
dodam jeszcze tylko że stacyjka i pompa paliwa jest w 100% ok(bo to tez sie czesto przewija w tego typu ptzypadkach)
ja przy Golfie 2 miałem kiedyś coś podobnego,
nikt z nas (użytkowników) przez kilka lat nie pomyślał o tym by zmienić łańcuch rozrządu, a jeździliśmy nim już jakieś 6 lat i to równo.
Co ciekawe reszta objawów taka jak u Ciebie,
gdy już odpalił to resztę dnia jarał na śtych.
nikt z nas (użytkowników) przez kilka lat nie pomyślał o tym by zmienić łańcuch rozrządu, a jeździliśmy nim już jakieś 6 lat i to równo.
Co ciekawe reszta objawów taka jak u Ciebie,
gdy już odpalił to resztę dnia jarał na śtych.
- koniec świata?
mało prawdopodobne,
ale nadzieja nic nie kosztuje
mało prawdopodobne,
ale nadzieja nic nie kosztuje
do zgred79 od kiedy golfy 2 mają łańcychy na rożrządzie, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj.
[ Dodano: 06 Paź 2008 13:38 ]
DO tomciogar WEź SPRAWDZ CZY TWOJE AKU MA DOBREGO KOPA BO DIESEL TEGO POTRZEBUJE
PO DEUDIE SPRAWDZ CZY ZNAKI NA ROżRZąDZIE POKRYWAJA SIE Z ORYGINAłAMI
PO TRZECIE SPRAWDZ WSZYSTKIE śWIECE żAROWE
PO CZWARTE SPRAWDZ CZY ABY NIE ZAPOWIETRZA CI SIE UKłAD ZASILANIA POLIWEM I WTEDY JEST NAJLEPIEJ ZAMONTOWAć ZAWOREK ZWROTNY
[ Dodano: 06 Paź 2008 13:39 ]
JA BEDZIESZ MIAł JAKIEś PYTANIA TO NAPISZ NA MOJE GG 381625
[ Dodano: 06 Paź 2008 13:38 ]
DO tomciogar WEź SPRAWDZ CZY TWOJE AKU MA DOBREGO KOPA BO DIESEL TEGO POTRZEBUJE
PO DEUDIE SPRAWDZ CZY ZNAKI NA ROżRZąDZIE POKRYWAJA SIE Z ORYGINAłAMI
PO TRZECIE SPRAWDZ WSZYSTKIE śWIECE żAROWE
PO CZWARTE SPRAWDZ CZY ABY NIE ZAPOWIETRZA CI SIE UKłAD ZASILANIA POLIWEM I WTEDY JEST NAJLEPIEJ ZAMONTOWAć ZAWOREK ZWROTNY
[ Dodano: 06 Paź 2008 13:39 ]
JA BEDZIESZ MIAł JAKIEś PYTANIA TO NAPISZ NA MOJE GG 381625
- Paweł Marek
- V.I.P.
SS19, nie "krzyczymy" na forum z caps lockiem
SS19 pisze:DO tomciogar WEź SPRAWDZ CZY TWOJE AKU MA DOBREGO KOPA BO DIESEL TEGO POTRZEBUJE
silnik 1.8 AMM - podano w temacie -czyli benzyna lepiej byłoby w tutule ale:SS19 pisze:PO TRZECIE SPRAWDZ WSZYSTKIE śWIECE żAROWE
musisz być póki co ostrożny w poprawianiu innychSS19 pisze:do zgred79 od kiedy golfy 2 mają łańcychy na rożrządzie, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.