[MK3] Oświetlenie kluczyka - nietypowy problemik:)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Oświetlenie kluczyka - nietypowy problemik:)
Witajcie!
W moim orginalnym kluczyku brakuje blaszek załączających żarówkę. Może ktoś mi pomoże i prześle zdjęcie tych blaszek to sobie dorobię?
Pozdrawiam!
W moim orginalnym kluczyku brakuje blaszek załączających żarówkę. Może ktoś mi pomoże i prześle zdjęcie tych blaszek to sobie dorobię?
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony śr sie 23, 2006 22:52 przez Toldzia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Rydzu - nie wiem, czy czasem nie dostaniesz u tych panów, co dorabiają kluczyki. W końcu klucz robią w minutę, a tu i wymiary i odstępy musiałyby być dokładnie takie same. Samemu bez precyzyjnych narzędzi ciężko.
Można - i to chyba njprostsze - zrobić odpowiednik tej blaszki z drutu, wystawiając jego końcówki w kierunku sprężyny, na której opiera się bateria, a następnie dolutować kawałek drucika do końca żarówki. Minus jest przekazywany na żarówkę z końcówki sprężyny na obudowę żarwki. Koszty żadne, 15 minut roboty, wspomóc się zdjęciem wyżej..
pozdrawiam
Można - i to chyba njprostsze - zrobić odpowiednik tej blaszki z drutu, wystawiając jego końcówki w kierunku sprężyny, na której opiera się bateria, a następnie dolutować kawałek drucika do końca żarówki. Minus jest przekazywany na żarówkę z końcówki sprężyny na obudowę żarwki. Koszty żadne, 15 minut roboty, wspomóc się zdjęciem wyżej..
pozdrawiam
Wielkie dzięki za fotkę!!!!! , ale czy na guziku tam gdzie bateria 1.5 V nie ma jeszcze jednej blaszki od "+". Wduszając sprężynkę "-" musi się zwierać plus. Zaróweczki przepalone uzupełnicie na Allegro, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72715299 . Sztuka 4 złote.
[ Dodano: Pon Lis 21, 2005 16:08 ]
chyba że bateria przy doduszeniu bokiem ociera się o blaszkę? - tak to chyba prostrze i pewniejsze...
[ Dodano: Pon Lis 21, 2005 16:08 ]
chyba że bateria przy doduszeniu bokiem ociera się o blaszkę? - tak to chyba prostrze i pewniejsze...
- Dawca_Nerek
- Forum Master