Nie moge wejść do auta - zamki nie działają

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Nodle
Mały gagatek
Mały gagatek

Nie moge wejść do auta - zamki nie działają

Post autor: Nodle » czw lis 06, 2008 23:32

gdy chce otworzyć drzwi kluczykiem to rygielek się podnosi, ale zaraz go coś "wciska" z powrotem. Raz na klika prób uda się tak, że rygielek sie podniesie i tak zostaje, ale drzwi dalej nie da się otworzyć :(

Pozostałe zamki (bagażnik i drzwi pasażera nie reagują) jakby centralny nie działał. Przez bagażnik nie moge wejść bo zamek od zawsze jest czymś zapchany (nie włożę kluczyka) a w klamce pasażera nie ma zamka na kluczyk... jak dostać się do środka?

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » czw lis 06, 2008 23:38

Centralny automatycznie z jakiegos powodu zamyka ci drzwi spowrotem.Rozwiązaniem byłoby odłączenie aku wtedy central off ,ale....... nie otworzysz maski bo nie masz dostepu do środka auta:-(

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » czw lis 06, 2008 23:40

Masz alarm i centralny z pilota? U mojego brata w Mk3 jest takie zabezpieczenie, że jak jest włączony alarm to nie da się podnieść rygla do góry, bo od razu obada i nie można otworzyć drzwi. Może coś z alarmem nie tak, nawet jak masz alarm na kluczyk, to może po przekręceniu kluczyka alarm się nie wyłącza i blokuje otwieranie drzwi.

pzdr

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » czw lis 06, 2008 23:40

Musisz zadzwonić do speców od otwierania zamków albo poszukać na innych forach.

Tu ci odpowiedzi w tym temacie nikt nie udzieli, podobnie jak o cofaniu liczników, wyłączania immo itp. Z wiadomych chyba wszystkim względów.

Żadna złośliwość poprstu tak jest

Obrazek Obrazek

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » czw lis 06, 2008 23:45

Jeżeli nie ma alarmu ani innych zabezpieczeń anty- tylko zwykły cz to jest to ewidentnie wada mechaniczna centralnego nie widze powodu zeby koledze nie pomóc :jezor:

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » czw lis 06, 2008 23:46

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... otwieranie
Jak nie to jesteś o szybę do tyłu :grin:

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » czw lis 06, 2008 23:48

spróbuj jakoś maske otworzy i akku odłączyc lepsze to niz szyba<;(

Nodle
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Nodle » czw lis 06, 2008 23:50

mam mały alarmik z allegro który służył mi jako otwieranie autka na pilota, nie mam podłączonych czujników i blokad, tylko centralny... jakiś miesiąc temu padł (zero reakcji, nie mruga dioda, nie działa pilot) wiec otwierałem na kluczyk... do dziś.

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » pt lis 07, 2008 00:25

No to jezeli moj sposob nic nie da to nikt Ci nie pomoże i bedziesz szybe w plecy --->sprawy bezpieczenstwa:-(

pablo111l
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pablo111l » pt lis 07, 2008 09:08

jak ci sie nie spieszy ( w co wątpię) to możesz poczekać aż aku samo z siebie sie rozładuje.
a w klapie bagażnika też jest siłownik od centralnego?

1,3 NZ

Nodle
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Nodle » pt lis 07, 2008 09:45

moge poczekać 2-3 dni... ale aku za ten czas sie nie rozładuje. W klapie bagażnika tez jest siłownik centralnego.

[ Dodano: 07 Lis 2008 09:52 ]
auto otwarte! :D w akcie desperacji przed rozbiciem szyby wziąłem śrubokręt i męczyłem zamek bagażnika... okazało się, że jest juz dość uszkodzony (poprzedni właściciel mówił, że ktoś próbował się włamać...) udało się wykruszyć śrubokrętem kawałek skorodowanego i zniszczonego wcześniej zamka, jakimś cudem otworzyłem.

Po dostaniu się do środka nie dało się otworzyć żadnych drzwi! dopiero trzeba odłączyć aku, lub pompke centralnego. Na razie zostawiłem go z odłączoną pompką. Musze jeszcze sprawdzić czy to wina sterownika centralnego czy alarmu?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lis 07, 2008 17:18

Nodle pisze:Musze jeszcze sprawdzić czy to wina sterownika centralnego czy alarmu?
trudno powiedzieć. Albo zwarcie w jednym z włączników w zamku drzwi (tym od blokady) albo na jego kablach, albo coś się w pompce skisiło od wody pewnie. Wykręć wtyk z słupka drzwi kierowcy, potem pasażera, jesli po wyjęciu któregoś ustąpi łatwiej zlokalizować będzie winnego

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Nodle
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Nodle » pt lis 07, 2008 20:10

problem rozwiązany... kabelek zasilający od alarmu był słabo "wytknięty" do gniazda, poluzował się i przerywał... tak to jest jak sie robi coś na szybko :crazy: na szczęście juz wszystko działa :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”