Nie moge wejść do auta - zamki nie działają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie moge wejść do auta - zamki nie działają
gdy chce otworzyć drzwi kluczykiem to rygielek się podnosi, ale zaraz go coś "wciska" z powrotem. Raz na klika prób uda się tak, że rygielek sie podniesie i tak zostaje, ale drzwi dalej nie da się otworzyć
Pozostałe zamki (bagażnik i drzwi pasażera nie reagują) jakby centralny nie działał. Przez bagażnik nie moge wejść bo zamek od zawsze jest czymś zapchany (nie włożę kluczyka) a w klamce pasażera nie ma zamka na kluczyk... jak dostać się do środka?
Pozostałe zamki (bagażnik i drzwi pasażera nie reagują) jakby centralny nie działał. Przez bagażnik nie moge wejść bo zamek od zawsze jest czymś zapchany (nie włożę kluczyka) a w klamce pasażera nie ma zamka na kluczyk... jak dostać się do środka?
Masz alarm i centralny z pilota? U mojego brata w Mk3 jest takie zabezpieczenie, że jak jest włączony alarm to nie da się podnieść rygla do góry, bo od razu obada i nie można otworzyć drzwi. Może coś z alarmem nie tak, nawet jak masz alarm na kluczyk, to może po przekręceniu kluczyka alarm się nie wyłącza i blokuje otwieranie drzwi.
pzdr
pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0
moge poczekać 2-3 dni... ale aku za ten czas sie nie rozładuje. W klapie bagażnika tez jest siłownik centralnego.
[ Dodano: 07 Lis 2008 09:52 ]
auto otwarte! w akcie desperacji przed rozbiciem szyby wziąłem śrubokręt i męczyłem zamek bagażnika... okazało się, że jest juz dość uszkodzony (poprzedni właściciel mówił, że ktoś próbował się włamać...) udało się wykruszyć śrubokrętem kawałek skorodowanego i zniszczonego wcześniej zamka, jakimś cudem otworzyłem.
Po dostaniu się do środka nie dało się otworzyć żadnych drzwi! dopiero trzeba odłączyć aku, lub pompke centralnego. Na razie zostawiłem go z odłączoną pompką. Musze jeszcze sprawdzić czy to wina sterownika centralnego czy alarmu?
[ Dodano: 07 Lis 2008 09:52 ]
auto otwarte! w akcie desperacji przed rozbiciem szyby wziąłem śrubokręt i męczyłem zamek bagażnika... okazało się, że jest juz dość uszkodzony (poprzedni właściciel mówił, że ktoś próbował się włamać...) udało się wykruszyć śrubokrętem kawałek skorodowanego i zniszczonego wcześniej zamka, jakimś cudem otworzyłem.
Po dostaniu się do środka nie dało się otworzyć żadnych drzwi! dopiero trzeba odłączyć aku, lub pompke centralnego. Na razie zostawiłem go z odłączoną pompką. Musze jeszcze sprawdzić czy to wina sterownika centralnego czy alarmu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
trudno powiedzieć. Albo zwarcie w jednym z włączników w zamku drzwi (tym od blokady) albo na jego kablach, albo coś się w pompce skisiło od wody pewnie. Wykręć wtyk z słupka drzwi kierowcy, potem pasażera, jesli po wyjęciu któregoś ustąpi łatwiej zlokalizować będzie winnegoNodle pisze:Musze jeszcze sprawdzić czy to wina sterownika centralnego czy alarmu?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.