Uszkodzony centralny zamek?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzony centralny zamek?
Witam.
Mam następujący problem a mianowicie podczas otwierania drzwi (nie mam z pilota tylko kluczyk) nie odbija mi rygielek tylko czasami załapuje ale najczęściej podnosi się trochę przez co pozostałe drzwi się otwierają po czym po około 2 sekundach zamykają się spowrotem. I teraz pytanie co padło i jak to naprawić (mam nadzieje że nie będzie trzeba zdejmować obicia bo pogoda troch kiepska).
Mam następujący problem a mianowicie podczas otwierania drzwi (nie mam z pilota tylko kluczyk) nie odbija mi rygielek tylko czasami załapuje ale najczęściej podnosi się trochę przez co pozostałe drzwi się otwierają po czym po około 2 sekundach zamykają się spowrotem. I teraz pytanie co padło i jak to naprawić (mam nadzieje że nie będzie trzeba zdejmować obicia bo pogoda troch kiepska).
Tylko właśnie wydaje mi się, że to nie będzie wina wężyków tylko wina zamka kierowcy (nie wiem jak jest zbudowany ale zapewne są tam jakieś czujniki np: od alarmu ) bo pozostałe drzwi otwierają się normalnie tylko przez to, że właśnie rygielek od drzwi kierowcy nie odbija pozostałe dostają sygnał i wszystkie rygielki opadają. Na razie samochód otwieram tak ze przekręcam kluczyk i jak podniosą się rygielki szybko otwieram tylne drzwi wtedy mam dostęp do rygielka kierowcy (wystarczy go podnieść i drzwi otwarte).
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 12:32 przez kermit82, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciśnienie masz raczej ok bo jezeli otwiera tylne drzwi a potem rygielki opadają tzn ze cos innego bo jakby cisnienie nie tak bylo to zadnych drzwi Ci nie otworzy--->to tak na zdrowy rozsądek bo niestety jeszcze centarlnego pneumatycznego nie mialem przyjemnosci zobaczyc
Z tego co mowisz to moze byc dokladnie tak jak mowisz czyli cos z zamkiem kierowcy ale sprawdz jak juz bedziesz w aucie czy wszystkie rygielki ci sie podniosly bo jezeli ktorekolwiek inne drzwi blokują sie to bedą wysylaly sygnal do centalki zeby ta zamknela wszystkie pozostale.Nie wiem jak to jest w golfinie czy wszystkie drzwi sa zalezne ale w fordzie mialem tak ze jak tylne sie blokowaly lub sie je zamykalo recznie to sygnal nie szedl do centralki bo byly jakby niezalezne(zamykales lub otwierales ktorekolwiek przednie to dzilaly wszystkie a jak zamykałes lotwierales tylne to tylko te jedne).A zem sie rozpisal
Z tego co mowisz to moze byc dokladnie tak jak mowisz czyli cos z zamkiem kierowcy ale sprawdz jak juz bedziesz w aucie czy wszystkie rygielki ci sie podniosly bo jezeli ktorekolwiek inne drzwi blokują sie to bedą wysylaly sygnal do centalki zeby ta zamknela wszystkie pozostale.Nie wiem jak to jest w golfinie czy wszystkie drzwi sa zalezne ale w fordzie mialem tak ze jak tylne sie blokowaly lub sie je zamykalo recznie to sygnal nie szedl do centralki bo byly jakby niezalezne(zamykales lub otwierales ktorekolwiek przednie to dzilaly wszystkie a jak zamykałes lotwierales tylne to tylko te jedne).A zem sie rozpisal
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 20:53 przez hanys, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
kermit82, rygielek nie wyjdzie do samej góry przy otwieranu kluczykiem? To coś musi być zablokowane w siłowniku pneumatycznym zamka, albo faktycznie dziura w węzyku i za mało podciśnienia żeby go podnieść
[ Dodano: Sro Lis 19, 2008 7:53 pm ]
A co się dzieje zdrzwi pasżera? To samo czy działa otwieranie centrala prawidłowo?
[ Dodano: Sro Lis 19, 2008 7:53 pm ]
A co się dzieje zdrzwi pasżera? To samo czy działa otwieranie centrala prawidłowo?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
możliwe, to jest sygnał do wyjęcia wyczyszczenia zamka wewnątrz, bo problem może powrócić przy mrozie.kermit82 pisze:Nie wiem czy przypadkiem nie było to spowodowane przymrozkiem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.