Wycieraczki czy ktoś takie stosował??????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
radziodm
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: radziodm » sob lis 26, 2005 00:49

ja tez mam ALCA grafitowo-teflonowe, zbieraja dobrze, cicho pracuja, narazie jest ok i jestem zadowolony :) rozmiar jaki kupilem to 530mm i 480mm

Jarek VW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jarek VW » sob lis 26, 2005 02:32

ja mysle ze te wszystkie wycieraczki boscha jakie mozna u nas kupić to sa jakieś dziadoskie podróby. ostatnio kupiłem komplet za 65zł!!! i od początku działały słabjutko. wylądowały w koszu po dwóch miesiącach. teraz kupiłem jakieś polskie z napisem POLGUM za 15zł komplet i chodza wyśmjenicie. z czystym sumjeniem polecam je kazdemu.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » sob lis 26, 2005 07:26

Założyłem ALCA grafitowe - z polecenia więc ktoś już je miał- i pracują bez zarzutu - cicho i czysto. Kupowałem na st. benzynowej po 8zeta za szt.
bodzio_j

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » sob lis 26, 2005 08:36

Jarek VW pisze:ja mysle ze te wszystkie wycieraczki boscha jakie mozna u nas kupić to sa jakieś dziadoskie podróby. ostatnio kupiłem komplet za 65zł!!! i od początku działały słabjutko. wylądowały w koszu po dwóch miesiącach. teraz kupiłem jakieś polskie z napisem POLGUM za 15zł komplet i chodza wyśmjenicie. z czystym sumjeniem polecam je kazdemu.
mylisz się że wszystkie boscha to " dziadoskie podróby" wymieniałem już 3 komplety takich wycieraczek, wszystkie działaly bez zarzutu idealnie

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » sob lis 26, 2005 12:44

A ja mam założone orginalne od Stilo :) wymieniam średnio co pół roku lub częściej :hmm: są z tym skrzydełkiem więc przy dużych prędkościach też bardzo dobrze ściągają (nie pytajcie skąd mam :-$ )

Obrazek
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...

fibolek

Post autor: fibolek » sob lis 26, 2005 14:32

Panowie nie kupujcie w sklepach typu supermarket takich rzeczy.Bo owszem można trafić na coś wery oki ale można też babola kupić.Przykładem mogą być oponki zimowe polskie które były w Tesco w zeszłym roku dostępne w sprzedaży a z tego co się dowiedziałem to były one wycofane z normalnej "sprzedaży" powód rozwarstwiały się.Mój znajomy też robił w trakim superhiper i wiem jak to jest robione.Przypuśmy że firma natrzaska od cholery badziewia i po czasie wyjdzie że jest to badziewie to co myślicie że to zniszczą nie popchną całe stany magazynowe do np.Tesco po ko0rzystnych cenach.Byłem magfazynierem i wiem że jeśli coś zalega to jak sprzedaż to choć za 1zł to jest to 1 zł zysku a nie straty.Wyczerpująca odpowiedź uważajcie na siebie

luk99
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: luk99 » sob lis 26, 2005 14:52

to tak samo nie mozesz kupowac chleba, mleka, wędlin bo leza w magazynach:) najlepioej wogole nie chodzic Bo po co kupic taniej ten sam towar jak mozna kupic drozej w sklepie motoryz ? :)

Co do opon pewnie takie byly.....nie wiedziales kupiles........widziales nie kupiles...tak samo z wycieraczkami...... Te same za 9zl /szt chyba sie nie roznia o tych samych za 18 z/sztl :)

Rafaello27
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Rafaello27 » sob lis 26, 2005 16:04

Kupiłem grafitowe do mojego golfika (53cm i 48) - A'la Valeo - mają nowatorską konstrukcję - inną od klasycznej. Można w nich wymieniać bardzo wygodnie pióra - w kilka sekund. Dałem za kpl. 50zł.
Kompletny badziew. Szkoda pieniędzy. Sprawdzę w domu producenta i kliknę.
Guma była nie właściwie dobrana. Odkształcały się po tygodniu bezpowrotnie i w jedną stronę sciągały, a w drugą podskakiwały i piszczały. Odradzam. Były pokryte grafitową warstwą.
Kupiłem zwyczajne Mot Gum za 14zł/szt i chodzą wyśmienicie :)

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » sob lis 26, 2005 21:01

Panowie kupiłem te alki ale wziołem kumpla od szyb i wycieraczek i uwaga są rózne alca jak ktoś tu pisał są z łącznikiem plastykowym który po czasie pęka i dlatego pojawia się tarcie (trzeszczenie) podejrzewam że śa to podrube natomiast w swoim TESCO znalezliśmy ALCA te dobre niestety nie za 8 czy 9 zł ale po 14 zobaczymy jak się sprwadzą. dzieki za odpowiedź.

TUTENHAMON

Rafaello27
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Rafaello27 » śr lis 30, 2005 09:45

Troszkę się spóźniłem z odpowiedzią.
Ale wycieraczki których zdecydowanie nie polecam pochodzą z firmy HEYNER.

Oto link:

http://www.eurocar-sklep.pl/product_inf ... ucts_id=78

Sprawdziłem - to nie to samo co Alca-Heyner.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » śr lis 30, 2005 10:02

te co kupiłem też są alca hayner tylko normalna konstrukcja

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
SAMO
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SAMO » ndz gru 04, 2005 14:27

ja dziś kupiłem alka niemieckie za 20 zeta na giełdzie własnie jakies grafitowe wymiary to 520mm i 480mm narazie sa wporzo ładnie zbieraja ale zobaczymy co dalej pozdro

http://inos.int.pl/zanim-napiszesz/
PAY ATTENTION WHEN YOU'RE DRIVE!!
http://www.youtube.com/watch?v=dMXkinfyV8k

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » wt lut 28, 2006 12:39

Kupilem wycieraczki (45cm) grafitowe ze spoilerem firmy Unipoint, ale za cholera ich zamontowac nie umiem... czy ktos takie wycieraczki montowal i moze wie jak to zrobic? Albo moze jest gdzies instrukcja montazu?

Problem mam jeszcze taki, ze ze swoich ramion nie potrafie wyciagnac starych pior, mam piora firmy BOSH.

www.SportCom.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”