Bucza Tarcze hamulcowe

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adamciowasyl
Nowicjusz
Nowicjusz

Bucza Tarcze hamulcowe

Post autor: adamciowasyl » ndz gru 07, 2008 00:21

Przy wyhamowywaniu z predkosci ponad 140 tak przy okolo 100 zaczynaja glosno buczec tarcze i hamulce prawie juz nie hamuja. Klocki ok , tarcze tez jeszcze nie za Cienkie , czy wymiana tarcz pomoze w czyms ?? A moze kupic wentylowane albo nacinane . Dodam ze to napewno tarcze a nie opony bo zarowno na zimowych jak i na letnich to samo zjawisko. Mial ktos moze podobny problem ???
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 02:18 przez adamciowasyl, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
marcin.w
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: marcin.w » ndz gru 07, 2008 09:16

Wydaje mi się że jest to wina zbyt twardych lub przegrzanych (spalonych) klocków hamulcowych.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz gru 07, 2008 09:25

To nie klocki, a tarcze. Sam to przerabiałem. Po prostu twoje tarcze za szybko się przegrzewają i dlatego taki efekt. Wymień tarcze i klocki od razu bo do nowych tarcz nie wypada zostawiać starych klocków. Polecam tarcze boscha i klocki textar.

arekmaziarz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arekmaziarz » ndz gru 07, 2008 09:26

jakiś czas temu w moim golfie zmieniłem klocki hamulcowe i miałem podobna sytuacje a mianowicie przy probie wyhamowania auta nie była prawidłowej reakcji na naciśniecie pedała , hamulce jak to określił kolega buczały no i strasznie sie grzały ... ale miałem tak około 2 - 3 tygodni i wszystko się dopasowało i jest ok ... takie są skutki kupowania podrób :(

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 07, 2008 09:30

Typowy fadding. Za cienka tarcza, marne klocki. Kup porządny komplet tarcz i klocków i to powinno starczyć,

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
adamciowasyl
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: adamciowasyl » ndz gru 07, 2008 10:45

A co myslicie o komplecie Brembo + klocki ferodo ??? Link na allegro Bo troszke szkoda mi jest wstawic wentylowane poniewaz do tego trzeba ciensze klocki ktore szybciej sie zjada. Tylko teraz czy zwylke tarcze wystarcza .

[ Dodano: 07 Gru 2008 11:37 ]
Jakies sugestie doswiadczenia ?????

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz gru 07, 2008 15:28

Wiele ludzi jeździ i chwalą sobie. Sam mam brembo wentylowane u siebie i nie zauważyłem, żeby fadding występował.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”