piertn pisze:z bagażniku i na papierach od auta czyli tych niemieckich jest symbol silnika ADZ
tak jak Ci mowilem, po 95 juz wsadzali ADZ, w sumie to sie niczym konkretnym nie rozni od ABS.
piertn pisze:tylko jest pytanie czy siedzi tutaj oryginalny silnik czy został zmieniony na jakiś inny.
jechac na hamownie i bedziesz wiedzial jak zrobia pomiar.
masz jakies dziwne watpliwosci co do oryginalnosci tego golfa,
piertn pisze:Wg mnie to chyba wersja AAM można wykluczyć bo wątpię żęby komuś się chciało tyle rzeczy zmieniać bo z 90 na 75km
jesli zakladamy wymiane silnika, to niekoniecznie ktos sie sugerowal podnoszeniem mocy, moze zatarl sie fabrycznie wlozony a wlasciciel wpakowal to co udalo mu sie kupic, ale po co zakladac takie bezpodstawne hipotezy??
piertn pisze:A czy czymś z wyglądu różnią się ABS i ADZ czy są identyczne a może można dojść po np. sondzie lambdzie lub po nr komputera jest szansa?
one sie nawet nie roznia od RP ktory siedzi w mk2 no i oczywiscie od AAM`a rowniez sie nie roznia z wygladu..
[ Dodano: 06 Sty 2009 21:08 ]
piertn pisze:ale o symbolu ABS czyli ten starszy typ (taki miałem z 1992roku który umarł na drzewie)
piertn pisze:prawdzałem w tym samym miejscu co były wybite nr w moim dawnym ABS-ie.
piszesz ze miales ABS`a to powinienes pamietac jak sie zbieral tamten golf, bo roznica miedzy abs/adz a aam jest do wyczucia nawet dla poczatkujacego kierowcy