Witam !!
Ostatnio mam problem z moim Golfem , jest to mk2 GTI G60 silnik PG , gdzieś mi ucieka płyn z chłodnicy najprawdopodobniej jest dzurawa chłodnica i moje pytanie brzmi tak czy w golfach G60 idzie taka sama chłodnica jak w Passatach B3 G60 bądz w Corrado G60 ?? myśle że będzie łatwiej dostac od Passata bądz Corrado chłodnice niż od Golfa ...
Pozdrawiam !!
Chłodnica MK2 GTI G60 ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tzn które mają takie same nr?wachelo pisze:W ETCE mają dokładnie takie same numery
Pytam bo corek ma zupełnie inaczej rozwiązane króćce od chłodnicy z tego co kojarzę.
EDIT: mam na myśli to że chyba nie wziąłeś pod uwagę ze w golfie g60 IC montowany był także pod maskę a nie tylko z przodu, a wtedy króciec w chłodnicy był na wprost króćca w głowicy a nie w przeciwnym rogu jak w corku. Poza tym w corku wychodzi do góry, ma inny wąż do króća, w golfie z ic pod maską wychodzi poziomo i wąż jest dużo krótszy.
Innymi słowy - jak kolega ma IC pod maską to chłodnica z corka na pewno nie bedzie pasować.
[ Dodano: Sro Sty 07, 2009 00:31 ]
silniki owszem ale różnią się chociazby układem chłodzenia powietrza doładowanego oraz własnie układem chłodzenia cieczy.Byku21 pisze:silniki są identyczne
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 01:32 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój golf jest bez klimatyzacji a więc IC ma na przodzie , z tego co sie dowiedziałem na chłodnice z Passata nie mam co liczyć bo jest dużo większa.
Pozostaje mi się tylko dowiedzieć jak jest w Corrado jeśli inaczej niż u mnie to musze szukac oryginalnej od Golfa G60 ...
Pzdr.
Pozostaje mi się tylko dowiedzieć jak jest w Corrado jeśli inaczej niż u mnie to musze szukac oryginalnej od Golfa G60 ...
Pzdr.
MK2 GTI G60 Wolfsburg , MK1 C , MK1 Karmann :D