zapalająca się kontrolka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapalająca się kontrolka
Witam wszystkich. Mam pewien problem ze swoim golfem. Tak podczas jazdy jest wszystko ok i nagle nie wiadomo czemu i kiedy zapala się czerwona kontrolka i taki charakterystyczny odgłos. Dzieje się tak ok 3-4s i wszystko wraca do normy. Co to może być? I ostatnio też słyszałem stukot tak jakby w zawieszeniu. Słyszalny jest podczas przyśpieszania. gdy jest stała prędkość i na luzie jest ok, tylko jak się przyśpiesza. Co to może być???
bongo pisze:Czerwonych kontrolek są chyba trzy,
cztery temperatura, olej, ładowanie, hamulce.
zuk007, kontrolka jest oznaczona symbolem, jakim? Może być też we wskaźniku na środku u góry. Generalnie czerwone kontrolki w aucie kiedy się zapalają informują o czymś istotnym dosyć...
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Masz narysowane na zegarach co się zapala. Niskie ciśnienie oleju, słabe ładowanie, zbyt wysoka temperatura lub ubytek płynu chłodniczego (ta sama kontrolka), ubytek płynu hamulcowego.zuk007 pisze:dla tego pytam się co jest ze się zapala
Jak mamy ci pomóc skoro nie mówisz która kontrolka ci sie zapala?
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 00:03 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
bongo, kontrolka poziomu płynu, lub zużycia szczęk to ta sama co od ręcznego A co do kontrolki oleju to może pompa pada ? Mi się wyrobił napęd pompy i przeskakiwał.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 00:10 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.