wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na lewy bo po tej stukałbongo pisze:chodziło mi raczej o określenie który...
zapalająca się kontrolka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Damilio
- Nowicjusz
- Kontakt:
jeśli wymiana oleju Ci nie pomoże, to sprawdź przewód od czujnika oleju. Kiedyś miałem taki przypadek u siebie, że w niespodziewanym momencie kontrolka od oleju się zapalała. Pojechałem na wymianę oleju i dalej było to samo. Dopiero kiedy chciałem sprawdzić czujnik okazało się, że kabel się urwał a jeśli kabel będzie cały to sprawdź jeszcze czujnik.zuk007 pisze:zapala się czerwona kontrolka i taki charakterystyczny odgłos. Dzieje się tak ok 3-4s i wszystko wraca do normy
Oprócz kobiet i VW nic więcej mi nie trzeba:)))
-
- Użytkownik
- Kontakt:
sprawdz kabelki jak napisal Damilio-mi pekl w wiazce co schodza sie kable od czujnikow plynu,oleju-w pancerzuDamilio pisze:jeśli wymiana oleju Ci nie pomoże, to sprawdź przewód od czujnika oleju. Kiedyś miałem taki przypadek u siebie, że w niespodziewanym momencie kontrolka od oleju się zapalała. Pojechałem na wymianę oleju i dalej było to samo. Dopiero kiedy chciałem sprawdzić czujnik okazało się, że kabel się urwał a jeśli kabel będzie cały to sprawdź jeszcze czujnik.zuk007 pisze:zapala się czerwona kontrolka i taki charakterystyczny odgłos. Dzieje się tak ok 3-4s i wszystko wraca do normy
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie wiem do końca czy głupoty nie napiszę więc proszę o sprostowanie. Raz w swoim RP-ku miałem duży wyciek oleju przez pokrywę zaworów. Nie zauważyłem nic bo byłem w długiej trasie. Podczas bardzo długiego i ostrego zakrętu na serpentynie zapaliła mi się kontrolka oleju i wydobył się przeraźliwy dźwięk właśnie z za licznika (zawał idzie dostać). Już miałem okazję rozbierać całą deskę i żadnego brzęczyka nie znalazłem. Nie raz mi się zdarzyło, że stałem pod dużym kątem i trochę trwało zanim pompa zassała. Kontrolka się zapalała, ale ten dźwięk się nie powtórzył. Możliwe, że on się załącza gdy z wszystkich czujników oleju dochodzi sygnał do kompa (u mnie są dwa widoczne z zewnątrz). Może ten dźwięk słyszałeś?. Jesteś na 100%, że to nie są np za mało smarowane zawory i odzywają się podczas dawania po garach? To taka tylko moja sugestia.
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2009 20:09 przez Dedi_S, łącznie zmieniany 1 raz.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
jak go kupiłem był cały uwalony olejem z pod pokrywyDedi_S pisze:miałem duży wyciek oleju przez pokrywę zaworów.
własnie mam to samoDedi_S pisze:zapaliła mi się kontrolka oleju i wydobył się przeraźliwy dźwięk właśnie z za licznika (zawał idzie dostać)
jestem w 100% pewny że nie są to zawory, bo ja często daje po garach a ten dźwięk był 2 może 3 razyDedi_S pisze:Jesteś na 100%, że to nie są np za mało smarowane zawory i odzywają się podczas dawania po garach?