zapalająca się kontrolka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zuk007
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zuk007 » ndz sty 11, 2009 00:28

bongo pisze:chodziło mi raczej o określenie który...
wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na lewy bo po tej stukał

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » ndz sty 11, 2009 00:34

zuk007 pisze:wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na lewy bo po tej stukał
patrz punkt pierwszy :bigok:

Awatar użytkownika
Damilio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Damilio » ndz sty 11, 2009 20:30

zuk007 pisze:zapala się czerwona kontrolka i taki charakterystyczny odgłos. Dzieje się tak ok 3-4s i wszystko wraca do normy
jeśli wymiana oleju Ci nie pomoże, to sprawdź przewód od czujnika oleju. Kiedyś miałem taki przypadek u siebie, że w niespodziewanym momencie kontrolka od oleju się zapalała. Pojechałem na wymianę oleju i dalej było to samo. Dopiero kiedy chciałem sprawdzić czujnik okazało się, że kabel się urwał :crazy: a jeśli kabel będzie cały to sprawdź jeszcze czujnik.

Oprócz kobiet i VW nic więcej mi nie trzeba:)))

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » ndz sty 11, 2009 22:19

Miałem identycznie jak Damilio, kabel na łączeniu czujnika i konektora przegnił i raz stykał raz nie. Nowy konektorek, i skrócenie o centymetr kabla rozwiązało problem

albert1973
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: albert1973 » pn sty 12, 2009 12:41

Damilio pisze:
zuk007 pisze:zapala się czerwona kontrolka i taki charakterystyczny odgłos. Dzieje się tak ok 3-4s i wszystko wraca do normy
jeśli wymiana oleju Ci nie pomoże, to sprawdź przewód od czujnika oleju. Kiedyś miałem taki przypadek u siebie, że w niespodziewanym momencie kontrolka od oleju się zapalała. Pojechałem na wymianę oleju i dalej było to samo. Dopiero kiedy chciałem sprawdzić czujnik okazało się, że kabel się urwał :crazy: a jeśli kabel będzie cały to sprawdź jeszcze czujnik.
sprawdz kabelki jak napisal Damilio-mi pekl w wiazce co schodza sie kable od czujnikow plynu,oleju-w pancerzu

zuk007
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zuk007 » wt sty 13, 2009 18:51

OK jurto sprawdzę. a Co do tego stukania, robiłem tak jak radził mi bongo, i nic :grin: nic już nie stuka :grin: nie mam pojęcia co to mogło być

Awatar użytkownika
Dedi_S
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dedi_S » wt sty 13, 2009 20:04

Nie wiem do końca czy głupoty nie napiszę więc proszę o sprostowanie. Raz w swoim RP-ku miałem duży wyciek oleju przez pokrywę zaworów. Nie zauważyłem nic bo byłem w długiej trasie. Podczas bardzo długiego i ostrego zakrętu na serpentynie zapaliła mi się kontrolka oleju i wydobył się przeraźliwy dźwięk właśnie z za licznika (zawał idzie dostać). Już miałem okazję rozbierać całą deskę i żadnego brzęczyka nie znalazłem. Nie raz mi się zdarzyło, że stałem pod dużym kątem i trochę trwało zanim pompa zassała. Kontrolka się zapalała, ale ten dźwięk się nie powtórzył. Możliwe, że on się załącza gdy z wszystkich czujników oleju dochodzi sygnał do kompa (u mnie są dwa widoczne z zewnątrz). Może ten dźwięk słyszałeś?. Jesteś na 100%, że to nie są np za mało smarowane zawory i odzywają się podczas dawania po garach? To taka tylko moja sugestia.
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2009 20:09 przez Dedi_S, łącznie zmieniany 1 raz.

Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.

zuk007
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zuk007 » wt sty 13, 2009 20:20

Dedi_S pisze:miałem duży wyciek oleju przez pokrywę zaworów.
jak go kupiłem był cały uwalony olejem z pod pokrywy
Dedi_S pisze:zapaliła mi się kontrolka oleju i wydobył się przeraźliwy dźwięk właśnie z za licznika (zawał idzie dostać)
własnie mam to samo :crazy:
Dedi_S pisze:Jesteś na 100%, że to nie są np za mało smarowane zawory i odzywają się podczas dawania po garach?
jestem w 100% pewny że nie są to zawory, bo ja często daje po garach a ten dźwięk był 2 może 3 razy

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”