problem z odpaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odpaleniem
mam problem z odpaleniem golfaII benzyna 1.6 z LPG rano na benzynie, ostatnio wymieniałem pasek rozrządu itp i teraz nie mogę odpalić rano. Na początku myslałem ze nie mam benzyny, więc wczoraj zatankowałem 2,5 litra i dzis pojawił sie znów ten problem, musiałem go pociągnąć< po czym odpalił> jest mozliwe że był mały stan paliwa, czy coś sie poprzestawiało w zapłonie? proszę o rade co robic? co sprawdzic?
Re: problem z odpaleniem
Witam.Sprawdź,czy odpali ci na gazie rano.Nie ma jeszcze mrozów także jak coś z układem paliwowym to na gazie powinien bryknąć.Jak nie to pewnie coś z kablami.Też tak miałem,najpierw łapał na 3 cylindry,później gasł,a dopiero teraz mi się to objawiło bo dużo wilgoci teraz wchodzi pod maskę.Wymieniłem kable wysokiego (tylko nie włokie)i pali na benzynce i na gazie.Pozdrawia.jank pisze:mam problem z odpaleniem golfaII benzyna 1.6 z LPG rano na benzynie, ostatnio wymieniałem pasek rozrządu itp i teraz nie mogę odpalić rano. Na początku myslałem ze nie mam benzyny, więc wczoraj zatankowałem 2,5 litra i dzis pojawił sie znów ten problem, musiałem go pociągnąć< po czym odpalił> jest mozliwe że był mały stan paliwa, czy coś sie poprzestawiało w zapłonie? proszę o rade co robic? co sprawdzic?
dużo osób i ten sam problemik ja też taki miałem ... wilgoć, wilgoć i jeszcze raz wilgoć ... jeśli masz w miarę dobre kable to dokładnie wysusz wszystko (kable, cewka, kopułka) i zabezpiecz dobrze jakimś środkiem do zabezpieczania połączeń elektrycznych np. ISOL lub pospolity WD-40 i powinno być ok (ja tak zrobiłem i jest wszystko OK). pozdro