problem Turbosprężarka VW Golf3 TDI VARIANT rok95-Pomóżcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
problem Turbosprężarka VW Golf3 TDI VARIANT rok95-Pomóżcie
Witam Sznowni Koledzy jestem posiadaczem 90 konnego golfika Wiem że to mało mocy:)) ale zwracam się do Was z pytaniem jaki model jest tam Turbiny?
Chciałem dokupić tzw gryszkę która poprzez podciśnienie steruje zaworem upustowym owiera go i zamyka. Jest ona zacięta i wogóle nie chodzi. Sprawdziłem wszystko sprawdziłem elektrozawór wszystkie węże podciśnieniowe,auto było podłączone pod kompa. Efekt jest taki że przy obrotach powyżej 2,5 tysiąca auto nie przyspiesza. ładnie zbiera sie do 120 a potem lipa trzeba zdjąć nogę z gazu i dopiero wtedy jest troche lepiej. Ale o wyższych predkościach cięzko pomyśleć.
Chciałem to dokupić może Ktoś ma z Was taką?? Dajcie znać. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Marcin
Chciałem dokupić tzw gryszkę która poprzez podciśnienie steruje zaworem upustowym owiera go i zamyka. Jest ona zacięta i wogóle nie chodzi. Sprawdziłem wszystko sprawdziłem elektrozawór wszystkie węże podciśnieniowe,auto było podłączone pod kompa. Efekt jest taki że przy obrotach powyżej 2,5 tysiąca auto nie przyspiesza. ładnie zbiera sie do 120 a potem lipa trzeba zdjąć nogę z gazu i dopiero wtedy jest troche lepiej. Ale o wyższych predkościach cięzko pomyśleć.
Chciałem to dokupić może Ktoś ma z Was taką?? Dajcie znać. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Marcin
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
martinsurf,
Niby działa tak powiedział mechanik który to sprawdzał, ja do końca nie jestem takim fachowcem. Mam pytanko, jaki wpływ taka usterka ma na spalanie i na żywotnośc turbiny. Jeździłem dosyć długo z tą usterką mało Kto potrafił stwierdzić przyczynę jak wiadomo wszystki fachowców jest dużo ale tylko 1% procent to prawdziwi fachowcy.
Pozdr
MArcin
Niby działa tak powiedział mechanik który to sprawdzał, ja do końca nie jestem takim fachowcem. Mam pytanko, jaki wpływ taka usterka ma na spalanie i na żywotnośc turbiny. Jeździłem dosyć długo z tą usterką mało Kto potrafił stwierdzić przyczynę jak wiadomo wszystki fachowców jest dużo ale tylko 1% procent to prawdziwi fachowcy.
Pozdr
MArcin
- TUTENHAMON
Wiesz jeśli zawór upustowy nie działa to cisnienie powietrza sprężonego w momencie kiedy jest za duże dział silnie (wsecznie) na łopatki turbiny powodując jej cofanie. Spręzarka dostaje krótko mówiąc po dupie. BYc może spręzakja jej łopaki już kiepsko wyglądają i nie podaje odpowiedniej ilości powietrza. co za tym idzie autko przy wyższych obrotach się dławi nie ma mocy. Wtedy jest mu cięzko komp leje paliwo ale w cylindrze jest za mało powietrza do całkowitego spalenia. Więc spalanie wzrasta bo mieszanka paliwowo powietrzna jest bogatrza. Powinieneś jechać do mechanika który zna się na autkach a najlepiej do osoby która wie co to tuning pomaca autko zajrzy do turbinki i wyda egzekucję.
TUTENHAMON
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
martinsurf,
Cholera brzmi to nieciekawie, dziś jadę do gościa który ma serwis turbosprężarek w Łodzi, zobaczymy co powie. Mam nadzieję że nie będa to duże koszta. Auto jest ok ma 170 tys przebiegu więc powinno trochę pojeździć.
Jak to sprawdzić czy działa zawór upustowy? Mechanik Mówił że cały czas jest otwarty.
Zobaczymy co powie dziś Fachura:)
Cholera brzmi to nieciekawie, dziś jadę do gościa który ma serwis turbosprężarek w Łodzi, zobaczymy co powie. Mam nadzieję że nie będa to duże koszta. Auto jest ok ma 170 tys przebiegu więc powinno trochę pojeździć.
Jak to sprawdzić czy działa zawór upustowy? Mechanik Mówił że cały czas jest otwarty.
Zobaczymy co powie dziś Fachura:)
- TUTENHAMON