Jak rozebrac termostat?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak rozebrac termostat?
ma ktoś fotki jak rozebrać termostat co pokolei zrobić żeby nie zrąbać niczego bo mi trzyma tylko 70 st no chyba ze stoje w korku to mam 90 st
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2008 13:19 przez dabrowski82, łącznie zmieniany 1 raz.
znaczy chodzi ci o wymiane, no trza spuscic płyn chłodniczy odkrecic obudowe termostatu wyjac go i uszczelke zapodac nowy uszczelke dobrze ułożyc i przykrecic tylko z wyczuciem zeby nieprzeciagnac bo to plastik i jak przeciagniesz to nowa trza bedzie zapodac. pamietj o tej uszczelce zeby ja dobrze ulozyc bo ja tak na szybko zmienilem i jak poskrecałem to cieklo i musialem poprawiac , aha i przy okazji zapodaj nowy płyn chłodniczy...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Ja się podczepię pod temat mam podobny problem nie dawno odmę sobie wyczyściłem od pokrywy zaworów miałem całkowicie zatkany czymś czarnym wyglądało jak stara pasta do butów co są w takich metalowych puszkach i w drugiej rurce masełko i po robocie sobie autko zagrzałem bez dmuchawy i miałem prawie 90 załączyłem dmuchawę to spadła ok75-80 a jak autkiem wybrałem się to na trasę ok. 70-75, w tej temp. większość zimowych dni jeździłem myślałem ze nagrzewnica przez zimne powietrze dobrze silnik schładza ale poczytaniu postów na forum to ze termostat do wymianki,
silnik mam 1,6 ABU+lpg ale ja mam trochę inny problem bo obudowę raczej ma nie ori (chyba z passata)
i tu moje pytanie jak kupie termostat pod abu czy mi spasuje czy musze jakis inny kupic ( tylko jak sprawdzić żeby mieć odpowiedni )
Może mi w tym problemie pomożecie
pozdrawiam
Ja się podczepię pod temat mam podobny problem nie dawno odmę sobie wyczyściłem od pokrywy zaworów miałem całkowicie zatkany czymś czarnym wyglądało jak stara pasta do butów co są w takich metalowych puszkach i w drugiej rurce masełko i po robocie sobie autko zagrzałem bez dmuchawy i miałem prawie 90 załączyłem dmuchawę to spadła ok75-80 a jak autkiem wybrałem się to na trasę ok. 70-75, w tej temp. większość zimowych dni jeździłem myślałem ze nagrzewnica przez zimne powietrze dobrze silnik schładza ale poczytaniu postów na forum to ze termostat do wymianki,
silnik mam 1,6 ABU+lpg ale ja mam trochę inny problem bo obudowę raczej ma nie ori (chyba z passata)
i tu moje pytanie jak kupie termostat pod abu czy mi spasuje czy musze jakis inny kupic ( tylko jak sprawdzić żeby mieć odpowiedni )
Może mi w tym problemie pomożecie
pozdrawiam