łożysko oporowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mozesz wymienić całą skrzynięDreak'e pisze:dobra a jesli to bedzie to to co moge z tym zrobic??bongo pisze:Może być wałek w skrzyni,jak naciśniesz sprzegło to go odłącza.
Dreak'e czasami nie opłaca sie grzebać i babrać w skrzyni jak drugą
możesz mieć za 100-300zł
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam.Ja też mam jakies dziwne grzehcotanie w moim Golfiku,tyle że niewiem czy jest to skrzynia czy sprzęgło.Objawy są takie ze czasami niepotrafie wrzucic 3 i 4 biegu,na wlnych obrotach bez wcisnietego jakiegokolwiek biegu slychac takie (zgrzytanie).POMOCYYY!!!
[ Dodano: 06 Cze 2007 08:05 ]
Moje gg-1136155
[ Dodano: 06 Cze 2007 08:05 ]
Moje gg-1136155
witam!!!
mam podobny problemik tylko u mnie na odwrót jak puszcze sprzegło to cos jakby trze jak wcisniete przestaje mowia ze to łożysko oporowe ale wole porownac opinie nim udam sie z tym po mechanika czekam na opinie
mam podobny problemik tylko u mnie na odwrót jak puszcze sprzegło to cos jakby trze jak wcisniete przestaje mowia ze to łożysko oporowe ale wole porownac opinie nim udam sie z tym po mechanika czekam na opinie
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2009 22:02 przez kiler09, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam! U mnie sytuacja jest następująca - slychac grzechotanie/ tarcie dochodzace ze skrzyni biegów, zastanawiam sie co to?? Slychac jak sprzęgło jest niewciśnięte, ustaje jak wcisne sprzęgło, poza tym jest słyszalne również w czasie jazdy, najgłośniej na pierwszym biegu, i na kolejnych (jest ich 4, motor 1,3) rowniez jest slyszalne, tylko z kolejnym biegiem coraz slabiej. Jak myslicie - czy to wina skrzyni biegów, czy tylko łozyska oporowego?? Aha, no i jaki jest koszt łożyska?? Bo wiadomo ze robocizna to juz indywidualna kwestia dogadania sie z mechanikiem. Licze na pomoc i Pozdr!:)
dimon87