Witam,
Mam Golfa 1.4 16V 99 rok - czy to normalne, że przy 90 km/h silnik ma 2800 obr ??? Ogólnie to obrotomierz idzie równolegle z prędkosciomierzem od 60-70 km/h ... strach pomyśleć co byłoby 160 km/h ... Czym to może być spowodowane ???
Pozdrawiam
Wysokie obroty ? Proporcjonalnie do prędkości
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja w 1.6 16V przy 100 km/h mam równiutko 3000 obrotów. W poprzednie renówce 1.2 16V 75km miałem tak samo.
2800 obr. przy 90 km/h jest normalne.
A czym Maciek jeżdziłeś wczesniej że wzbudziło to Twój niepokój?
2800 obr. przy 90 km/h jest normalne.
A czym Maciek jeżdziłeś wczesniej że wzbudziło to Twój niepokój?
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2009 09:31 przez pavulon78, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję panowie.
Otóż skrzynia była wymieniana ... ale prawie rok temu i szczerze mówiąc to nie zauważyłem różnicy w oborotach po jej wrzyceniu ... dopiero jakiś czas temu zainteresowałem się tym że obrotomierz leci równolegle z prędkosciomierzem ... Przyznam że wcześniej nie zwracałem uwagi na to ...
A wcześniej jeździłem MZK
Tylko w porównaniu do aut znajomych to mnie przeraziło ... oni mają znacznie miejszy
zakres obrotów przy prędkościach 90 - 100
A co do biegu jałowego to mam na rozgrzanym ciutke poniżej 800 wiec tez mi sie to wydaje troszke przy mało bo auto b.delikatnie drży ...
Ale z tą skrzynią biegów to ciekawa sprawa ... jest wogóle jakaś możliwość regulacji obrotów na poszczególnych biegach ???
Otóż skrzynia była wymieniana ... ale prawie rok temu i szczerze mówiąc to nie zauważyłem różnicy w oborotach po jej wrzyceniu ... dopiero jakiś czas temu zainteresowałem się tym że obrotomierz leci równolegle z prędkosciomierzem ... Przyznam że wcześniej nie zwracałem uwagi na to ...
A wcześniej jeździłem MZK
Tylko w porównaniu do aut znajomych to mnie przeraziło ... oni mają znacznie miejszy
zakres obrotów przy prędkościach 90 - 100
A co do biegu jałowego to mam na rozgrzanym ciutke poniżej 800 wiec tez mi sie to wydaje troszke przy mało bo auto b.delikatnie drży ...
Ale z tą skrzynią biegów to ciekawa sprawa ... jest wogóle jakaś możliwość regulacji obrotów na poszczególnych biegach ???