Po diagnostyce VagCom 311.2 problem z uruchomieniem samochod
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po diagnostyce VagCom 311.2 problem z uruchomieniem samochod
Witam wszystkich, dzisiaj udało mi sie zarejestrować VagCom 311.2 i byłem bardzo zadowolony.
W zwiazku z problemem z Tempomatem postanowilem troche sie pobawić i poszukać za pomocą Vaga co moze byc przyczyna problemu. W module silnika chcialem dezaktywowac i ponownie aktywowac tempomat. dezaktywacja- login -16167 - Do it - zgodnie z rada jednego z kolegow na forum
nastepnie login - 11463 - Do it. zaobserwowalem zmiany tak jak on to opisywal.
Po module silnika przeskanowalem jeszcze inne moduly do ktorych mialem dostep. Skasowalem jeden albo dwa bledy, jeden w module navigacji a inny nie pamietam gdzie .
Na koniec chcialem sie przejechac samochodem zeby sprawdzic tempo i okazalo sie ze proba uruchomienia silnika nie powiodla sie.
po przekreceniu kluczyka uruchamial sie rozrusznik z wyraznymi przerwami i jednoczesnie mozna bylo zauwazyc prace centralnego zamka.tzn. drzwi blokowaly sie i odblokowywaly. Silnik krecil naprawde bardzo ciezko. Co sie moglo stac??
czy zostal rozkodowany kluczyk, czy ten kod ktory wpisalem spowodowal ze komputer po przekreceniu kluczyka podawal sygnal dla centralnego zamka i immobilizera??
Prosze jakiegos mądrego i doswiadczonego o podpowiedz.
Jak dziala ten kod: 16167 ??
Gdzie mam szukac przyczyn problemu ??
W zwiazku z problemem z Tempomatem postanowilem troche sie pobawić i poszukać za pomocą Vaga co moze byc przyczyna problemu. W module silnika chcialem dezaktywowac i ponownie aktywowac tempomat. dezaktywacja- login -16167 - Do it - zgodnie z rada jednego z kolegow na forum
nastepnie login - 11463 - Do it. zaobserwowalem zmiany tak jak on to opisywal.
Po module silnika przeskanowalem jeszcze inne moduly do ktorych mialem dostep. Skasowalem jeden albo dwa bledy, jeden w module navigacji a inny nie pamietam gdzie .
Na koniec chcialem sie przejechac samochodem zeby sprawdzic tempo i okazalo sie ze proba uruchomienia silnika nie powiodla sie.
po przekreceniu kluczyka uruchamial sie rozrusznik z wyraznymi przerwami i jednoczesnie mozna bylo zauwazyc prace centralnego zamka.tzn. drzwi blokowaly sie i odblokowywaly. Silnik krecil naprawde bardzo ciezko. Co sie moglo stac??
czy zostal rozkodowany kluczyk, czy ten kod ktory wpisalem spowodowal ze komputer po przekreceniu kluczyka podawal sygnal dla centralnego zamka i immobilizera??
Prosze jakiegos mądrego i doswiadczonego o podpowiedz.
Jak dziala ten kod: 16167 ??
Gdzie mam szukac przyczyn problemu ??
Przepraszam ze zapytam, ale co do takich objawow ma rozladowany aku?? wg mnie efektem rozladowanego aku byloby slabe krecenie rozrusznikiem ?? a moze to jest tak ze jak napiecie w aku spadnie ponizej pewnej wartosci to przy uruchamianiu silnika jest to co dzieje sie w moim pasku?? tzn wlacza sie centralny zamek ?? czy komus przydarzylo sie to co mi ????
[ Dodano: 13 Lut 2009 18:30 ]
Bledow w silniku nie bylo
[ Dodano: 13 Lut 2009 18:30 ]
Bledow w silniku nie bylo