Jakie opony zimowe: Barum czy Dębica??? Prosze o opinie ;-)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -oli-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie chce Ciebie kolego straszyć ale popełniłeś bląd kupują takie opony i w tym rozmiarze!!! w wiesz czemu te opony są takie tanie?? -> bo ich nikt nie kupuje!!!micab pisze:kupiłem barumy polaris 2, 195/50/15, nowe, 180zl/szt.....jestem bardzo zadowolony, ładnie chodzą po śniegu.....jazda po deszczu też bardzo dobra....ogólnie jest dobrze... w testach opon też wypadły nieźle....
w zeszłym roku sam się na takich oponach przejechałem tzn . z kompletu 4 nowych opon Barum Polaris 2 w rozmiarze 190/50/15 została mi tylko 1 szt! reszte opon poszły się jeb..... ! zimą było miodzio ale przyszła odwilż no i załatwiłem 3 opony na dziurach !!
Poprzecinały sie druty i moge je sobie wsadzić w d....... ! juz nigdy nie kupie opon zimowych z tak niskim profilem!!!! I radze Ci sprzedaj je póki są jeszcze dobre bo możesz starcic kupe kasy! Pozdr
-
- Użytkownik
- Kontakt:
marcin-kielce pisze:Moim Zdaniem Dębica Jest liderem w produkcji Opon Zimowych. Sa rewelacyjne. I niech kryje sie Fulda, Good Year i inne zachodnie firmy...
kolego niechce nic mówić to tylko moje zdanie, fulda zimówka chyba montero dokładniemaiłem zimówki komplet i złego słowa nie mogę powiedzieć dla mnie były rewelka, natomiast miałm też fuldy nowe frigo diadem letnie to tu już bym ni mógł za dużo dobrego powiedzieć na suchym były dobre podkreślam dobre niebaqrdzo dobre ale na mokrym do dup...y
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,
Tak, ale nie w zime, chyba ze w zime nie jezdzisz albo jezdzisz bardzo malo gdy sa lepsze warunki albo gdy... sam cos wymyslqameleo pisze:a co sądzicie o oponach całorocznych, czy idzie na tym jezdzic ??
Nie ma czegos takiego, jak dobre opony caloroczne, jak cos jest uniwersalne, to zazwyczaj jest do d....
Opony zimowe roznia sie od letnich glownie rodzajem gumy, ktora w zimowych jest duzo mieksza w niskich temperaturach, rodzajem bieznika i pewnie innymi rzeczami, nie da sie zrobic takiej gumy by miala odpowiednia twardosc w lato i zime, bieznika uniwersalnego dobrego na kazda pore tez nie ma. Oszczedzanie na gumach, to nie oszczedzanie. Jak kupisz sobie komplet opon na zime, to nie uzywasz w tym czasie letnich a w lto odwrotnie, wiec teoretycznie 2 komplety, to podwojny czasz uzytkowania. Wiec jakby sie nic nie doplacalo a beziecznienstwo zupelnie inne.
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja powiem tak. Do tej pory jezdziłem zimą na SEMPERIT DIRECTIONAL ale teraz kupiłem SAWA ESKIMO S-3 i różnica jest wielka na korzyść SAWY. Na mokrej nawierzchni spoko za to na śniegu zajefajnie. Super rusza super hamuje ogólnie super. Naprawde polecam. Za rozmiar 185/65/R14 w indexie H zapłaciłem 190 zeta za sztuke.HARD5 pisze: ale ile użytkowników tyle opini!
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kup tansze!!marcin21c pisze:popieram przedmówcę
sam jeżdzę na debicach i est naprawdę ok, żadsna zaspa mi nie straszna, a aka frada jak jak ciśniesz pedał gazu a twoja furka jedzie jakieś 10 km/h i tylko czujesz jak opona "przecina/przegryza" warstwę śniegu
Nie wczuwaj sie. Wszystki opony w tym samym przedziale cenowym sa takie same.
A jak chcesz zeby ci auto snieg "przecinalo" to kup sobie terenowke.
Przeciez w oponach zimowych najwazniejsza jest jazda po asfalcie a nie po osniezonych polach. A tutaj to duzej roznicy miedzy oponami nie ma.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek