Mój problem wygląda następująco:
Gdy odpalam auto wszystko przez chwilkę chodzi elegancko, po 3 minutach około na jałowym zaczyna telepać silnikiem, czuć w samochodzie tak jakby ktoś nogą kopał w podłogę, od strony maski silnik trochę się trzęsie. Postanowiłem więc kupić vaga i obadać o co chodzi. Mianowicie wyświetla tylko jeden błąd jak w temacie: 00537 - Lambda sensor control, górna wartość graniczna.
Według mnie za bogata mieszanka, albo za dużo paliwa albo za mało powietrza. Odrzucam w tym miejscu wszelkie nieszczelności bo za bogata jest mieszanka, zresztą nic nie znalazłem oglądając silnik, nic nie syczy, wszystko jest podłączone. Myślę że po 3 minutach sąda lambda się nagrzewa wskazując za bogatą mieszankę i komp próbuje skorygować lecz czemuś nie da rady (i w tym miejscu zaczyna telepać silnikiem). Gdzieś znalazłem że jak górna wartość graniczna błędu to albo ciśnienie paliwa za małe, lub uszkodzone wtryskiwacze, tzn nie domykające się. Dodam że błąd wywala po każdym skasowaniu błędu i uruchomieniu silnika, a silnikiem trzęsie cały czas na jałowym nie licząc tych kilku minut po uruchomieniu. W czasie jazdy nie odczuwam żadnych anomalii.
Jeśli coś pokręciłem proszę o korektę, oraz wszelkie sugestie
![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)