Prosze o porade
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukas21nfs
- Nowicjusz
- Kontakt:
Prosze o porade
Wczoraj przy zmianie włącznika cofania chyba delikatnie przekręciłem gwint, bo klucz delikatnie przeskoczył, uszczelka była troszeczke struchlała, może ona ustąpiła poprostu, i moje pytanko czy jeżeli to gwint czy taśma hudrauliczna teflonowa pomoże nawinięta na twint wyłącznika
najpierw zobacz na ile masz ten gwint uszkodzony , jeśli zostały Ci nitki gwintu z otworu skrzyni na gwincie czujnika , to jest już mocno sfatygowany i teflonem niewiele zdziałasz , konieczna będzie naprawa gwintu metodą helli-coli lub dorobienie tulejki z mosiądzu , ale do tego potrzebne sa odpowiednie gwintowniki , oraz dorobienie tulejki przez tokarza
- lukas21nfs
- Nowicjusz
- Kontakt:
ale s skrzyni nie ma chyba żadnego ciśnienia, więc samo uszczelnienie taśmą powinno się sprawdzić
ufffff okazało sie że to nie gwinty tylko wyłącznik pęk na gwincie tak to jest jest jak człowiek sie połasi na zamiennik, teraz kupiłem orginał i będzie git
ufffff okazało sie że to nie gwinty tylko wyłącznik pęk na gwincie tak to jest jest jak człowiek sie połasi na zamiennik, teraz kupiłem orginał i będzie git
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 18:42 przez lukas21nfs, łącznie zmieniany 1 raz.