Ustawienie rozrządu PF
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ustawienie rozrządu PF
Witam!
Mam problemik z ustawieniem rozrządu w silniku PF 1.8 , ponieważ na kołach rozrządu mam znaki lecz nie mam znaku na obudowie pokrywy zaworów i nie wiem jak ustawić górne koło.... na kole jest znak z zewnetrznej strony lecz od wewnętrznej nie ma żadnego znaku a serwisówka mówi aby ustawić wewnętrzny znak na kole z płaczyzną głowicy.... reszte znaków ustawiam na znaki czyli znak na kole pośrednim ze znakiem na kole pasowym wału korbowego. I znak na kole pasowym wału ze znakiem na obudowie rozrządu....
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam!!!
Mam problemik z ustawieniem rozrządu w silniku PF 1.8 , ponieważ na kołach rozrządu mam znaki lecz nie mam znaku na obudowie pokrywy zaworów i nie wiem jak ustawić górne koło.... na kole jest znak z zewnetrznej strony lecz od wewnętrznej nie ma żadnego znaku a serwisówka mówi aby ustawić wewnętrzny znak na kole z płaczyzną głowicy.... reszte znaków ustawiam na znaki czyli znak na kole pośrednim ze znakiem na kole pasowym wału korbowego. I znak na kole pasowym wału ze znakiem na obudowie rozrządu....
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam!!!
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
na pokrywie zaworów nie ma znaków tylko ustawiasz na kole ten znak równo z początkiem głowicy
ogólnie krzywki 1 i 2 na 1 cylindrze maja być ustwione ku górze,jak się mylę to nieh mnie ktos poprawi
ogólnie krzywki 1 i 2 na 1 cylindrze maja być ustwione ku górze,jak się mylę to nieh mnie ktos poprawi
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
-
- Nowicjusz
Witam!
No i dziś pomodziliśmy..... z kolegą i kupa
po odpaleniu słychać klepanie z okolic 3-4 cylindra oto ustawienia:
Na wyżej zamieszczonym zdjęciu od Leon_Wechtel widać ze krzywki są troszkę wcześniej ustawione.... może to w tym tkwi problem....
Pomocy!!
No i dziś pomodziliśmy..... z kolegą i kupa
po odpaleniu słychać klepanie z okolic 3-4 cylindra oto ustawienia:
Na wyżej zamieszczonym zdjęciu od Leon_Wechtel widać ze krzywki są troszkę wcześniej ustawione.... może to w tym tkwi problem....
Pomocy!!
Stary VR viewtopic.php?t=149702
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
moje zdjęcie jest od RF (to akurat nie ma znaczenia) i nie jest z pracy ustawiania rozrządu tylko wymiany uszczelki pokrywy.
Obydwie krzywki I cylindra maja być w górze,nie tak ja na zdjęciu więc się nie sugeruj,to było tylko poglądowe foto gdzie szukac znaków i z czym je ustawic
Obydwie krzywki I cylindra maja być w górze,nie tak ja na zdjęciu więc się nie sugeruj,to było tylko poglądowe foto gdzie szukac znaków i z czym je ustawic
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Beton-Wojtek
- Nowicjusz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawdz ustawienie zaplonu - na zle sutawionym zaplonie zawory beda klepac
[ Dodano: 17 Mar 2009 07:42 ]
ze zdjec widze ze nawet sie znalazl ten punkt po wewnetrznej stronie kola
krzywki na zdjeciu wygladaja ok, tzn sa dobrze sutawione
prawdopodobnie problem tkwi w zle sutawionym zaplonie chyuba ze wyciagales popychacze i je powkladales nie pokolei - czasami wtedy tez puka
[ Dodano: 17 Mar 2009 07:42 ]
ze zdjec widze ze nawet sie znalazl ten punkt po wewnetrznej stronie kola
krzywki na zdjeciu wygladaja ok, tzn sa dobrze sutawione
prawdopodobnie problem tkwi w zle sutawionym zaplonie chyuba ze wyciagales popychacze i je powkladales nie pokolei - czasami wtedy tez puka
-
- Nowicjusz
problem z mfa
witam.
Mam problem z mfa nie pokazuje mi temperatury oleju i mam takie pytanie czy mozna kabel od czujnika oleju poprowadzic bezposrednio do licznika.
Z góry dzieki za odp.
Pozdrawiam
Mam problem z mfa nie pokazuje mi temperatury oleju i mam takie pytanie czy mozna kabel od czujnika oleju poprowadzic bezposrednio do licznika.
Z góry dzieki za odp.
Pozdrawiam