Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To jest oryginał SKF. Masz na odlewie wybity numer katalogowy VKPC81401, oraz logo firmy SKF, no i oczywiście charakterystyczny niebieski wirnikPyton50 pisze:...Zamówiłem pompę wody do 1Z firmy SKF i otrzymałem takie coś!Co o tym sądzicie bo mi ta pompa wygląda na lipną podróbę!!!...
niezla teoriaTomek_Dx pisze:Lipna podróba. Ja kupowałem pompę wody w oryginalnym pudełku z intercarsu i nie miała jakiś tam powyginanych blaszek tylko identyczny z originalnym ślimak odlany w jednej formie wprowadzający wodę w ruch. Te balszane łopatki to będa tylko chechłać wodę w miejscu a ślimak całkowicie wypełniajacy przestrzeń w pompie nadaje wodzie ładny ciąg i przez to chłodzenie moim zdaniem jest o wiele lepsze. To tak jak byś porównał naped w statku na śrube ze starymi parowcami gdzie po bokach lub z tyłu były wielkie koła łopatkowe. Poza tym ile zapłaciłeś za tą pompę powinna kosztować min 120 pln połówka lub cała za 170. Kto oszczędza ten 2 razy traci...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości