Zalane wnętrze auta po stronie pasażera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zalane wnętrze auta po stronie pasażera
Witam, jak w temacie, zalalo mi dosc solidnie wnetrze auta, po nocy i polowie dnia obfitych deszczow zastalem w aucie bajoro Wydaje mi sie, ze leci gdzies z okolic podszybia. Na pewno nie jest to uszczelka w drzwiach. Szukajac troche przyczyny zauwazylem, ze filtr kabinowy jest troche wilgotny... ale nie caly tylko jego 3-4 'zeberka' po jednej ze stron. Nie wiem od czego to moze byc i gdzie szukac 'dziury' przez ktora ta woda dostaje sie do wnetrza. Wplywa tak jakby pod wykladzina i stoi pod nogami pasazera i z tylu za pasazerem. Wiec raczej nie kapie to nigdzie z gory tylko wlasnie wyglada na to ze woda leci sobie od gory od podszybia i splywa w dol.
Ma ktos moze jakies pomysly od czego to moze byc? gdzie szukac przyczyny?
Dzieki za wszelka pomoc.
Ma ktos moze jakies pomysly od czego to moze byc? gdzie szukac przyczyny?
Dzieki za wszelka pomoc.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Chyba nie masz dziury w podłodze Z podszybia tymbardziej... Podnieś dywanik po stronie pasażera i na górze tam gdzie zazwyczaj pasazerowie pchaja nozki - tam jest rurka odpłwowa od skraplającej się wody z klimy. Czasami ona pęka i zamiast woda iść kanalikiem pod auto to idzie pod dywanik...
Nigdy nie rozmawiaj z debilem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem...
- damianp
- Bora Power
- Kontakt:
W polo 6n1 miałem taka sytuacje iz zapcahał mi sie odpływ wody z podszybia tam gdzie jest filtr kabinowy i woda sie tam zbierała, jak było jej wiecej to wlewała sie do filta i dostawała (przez wirnik dmuchawy , który był po stronie pasażera) do środka.
Mój Borowik V5 zapraszam=>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322
No wlasnie to by moglo byc przyczyna ale nie moge znalesc tego odplywu, tam jest tak malo miejsca ze nie widze nic, a gmeranie reka po omacku za duzo mi nie dalo, wygrzalem pare smieci ale dalej to samo
[ Dodano: 29 Mar 2009 20:17 ]
Ma ktos moze jeszcze jakies pomysly? Bo przeczyscilem cale to korytko i nie widzialem tam zadnego otworu ktory moglby byc zatkany [w ogole nie zauwazylem tam otworu]. Gdzie on sie konkretnie znajduje? Blizej lewej strony[pasazera] czy gdzies po srodku bardziej?
[ Dodano: 29 Mar 2009 20:17 ]
Ma ktos moze jeszcze jakies pomysly? Bo przeczyscilem cale to korytko i nie widzialem tam zadnego otworu ktory moglby byc zatkany [w ogole nie zauwazylem tam otworu]. Gdzie on sie konkretnie znajduje? Blizej lewej strony[pasazera] czy gdzies po srodku bardziej?
- KrisGliv
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pytanie czy Golf jest 5 czy 3 dzwiowy? Szwgier w passacie B5 miał taki sam problem i okazało sie o dziwo po próbach polewania go wodą, że przy wymianie głośników w tylnych drzwiach nie zostały one dokręcone a raczej dopasowane odpowiednio i woda spływająca po szybie opływała poszycie drzwi i przez szczelinkę pomiędzy głośnikiem a "ramką" montażową wpływała do środka. Efekt był straszny tym bardziej że w passacie na podłodze znajduje sie troszkę elektroniki.... Tak wiec spróbuj z wiadrem i woda i patrz czy gdzies tam nie leje.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.