Witam! Mam maly problem z nowymi alu jakie ostatnio zalozylem do VW POLO 6N
Otóż wedlug producenta rozmiar 185/55/14 jest polecany do POLO.
Wiec kupiłem takie alusy nowe i opony do tego uzywane.
Mam maly problem otóż przy maksymalnym skręcie w lewo lewe koło od strony kierowcy od środka ociera o wachacz. Trze felga rantem od środka nawet lekko ją przypiłowało.
Dodam tez ze przy skrecie w prawo nie ma takiej sytuacji ? Co moze byc nie tak ? Krzywy wachacz ? Cos innego w zawiasie ?
Felgi nowe wiec chyba odpadaja
Z gory dzieki za info. Pozdro
Sorki pomyliłem działy, prosze o przeniesienie tematu do "opony, felgi"
Problem z kołami...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z kołami...
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 20:15 przez Paffcio, łącznie zmieniany 1 raz.
VW :)
Re: Problem z kołami...
Paffcio pisze:Witam! Mam maly problem z nowymi alu jakie ostatnio zalozylem do VW POLO 6N
Otóż wedlug producenta rozmiar 185/55/14 jest polecany do POLO.
Wiec kupiłem takie alusy nowe i opony do tego uzywane.
Mam maly problem otóż przy maksymalnym skręcie w lewo lewe koło od strony kierowcy od środka ociera o wachacz. Trze felga rantem od środka nawet lekko ją przypiłowało.
Dodam tez ze przy skrecie w prawo nie ma takiej sytuacji ? Co moze byc nie tak ? Krzywy wachacz ? Cos innego w zawiasie ?
Felgi nowe wiec chyba odpadaja
Z gory dzieki za info. Pozdro
Sorki pomyliłem działy, prosze o przeniesienie tematu do "opony, felgi"
Żle wyregulowane skrety- ktos kiedys wymieniał koncówke lub drązek kierowniczy- wyregulował zbieznosc ale powalił skrety i przełożył kierownice- za mocno skrecił którąs końcówkę. Zobacz ile kreci sie w lewo a ile w prawa od położenia na wprost kierownicy- w każdą strone powinna krecić się tyle samo, róznica 1/3 dłogosci kieownicy juz to spowoduje. Miałem tak w Mk III, poprawili mi to i przełożyli kierownice i było ok.
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
dokładnie ktoś ci założył złe końcówki
a raczej jak ci napisali
bo końcówki są lekko wygięte aby właśnie schować się do środka i łukiem ominąć rant felgi a ty masz ten łuk z drugiej strony i drze ci felgą
ale myśl ze złym wyregulowaniem skrętu też możliwy
sprawdź czy tyle samo zrobisz obrotów w lewo co w prawo od prostych kuł
bo jęli rożna to skręt źle ustawiony na maglownicy
zobacz tu
na zdjeu
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PL
a raczej jak ci napisali
bo końcówki są lekko wygięte aby właśnie schować się do środka i łukiem ominąć rant felgi a ty masz ten łuk z drugiej strony i drze ci felgą
ale myśl ze złym wyregulowaniem skrętu też możliwy
sprawdź czy tyle samo zrobisz obrotów w lewo co w prawo od prostych kuł
bo jęli rożna to skręt źle ustawiony na maglownicy
zobacz tu
na zdjeu
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PL
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 21:07 przez dziabi3, łącznie zmieniany 3 razy.