Ćwierkanie spod maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ćwierkanie spod maski
Dziwna sprawa, jak to u mnie
Dzisiaj pierwszy raz od dawna ruszałem bez włączania radia. No i w tym momencie usłyszałem dziwny świergot dobiegający chyba gdzieś z przodu, spod maski. Ale głowy nie dam, że to stamtąd. Wysoki, wibrujący, nieregularny - dosłownie jak świergot skowronka.
W każdym razie po odkręceniu szyby słychać go wyraźniej niż przy zamkniętym oknie. Ten dźwięk nie ma nic wspólnego z pracą silnika, bo na postoju go wcale nie ma. Występuje tylko podczas jazdy, zarówno wolnej jak i szybkiej. Trochę bardziej chyba ćwierka jak się jedzie po większych wybojach, na gładkim mniej.
Ma ktoś pomysł co to może być?
Dzisiaj pierwszy raz od dawna ruszałem bez włączania radia. No i w tym momencie usłyszałem dziwny świergot dobiegający chyba gdzieś z przodu, spod maski. Ale głowy nie dam, że to stamtąd. Wysoki, wibrujący, nieregularny - dosłownie jak świergot skowronka.
W każdym razie po odkręceniu szyby słychać go wyraźniej niż przy zamkniętym oknie. Ten dźwięk nie ma nic wspólnego z pracą silnika, bo na postoju go wcale nie ma. Występuje tylko podczas jazdy, zarówno wolnej jak i szybkiej. Trochę bardziej chyba ćwierka jak się jedzie po większych wybojach, na gładkim mniej.
Ma ktoś pomysł co to może być?
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Wiec stawiam ze cos z kolem, moze uwalila sie blaszka przy klocku, nie pozostaje nic innego jak po kolei wszystko mozliwe sprawdzac..
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Czułem, po prostu czułem, że to będzie coś bardzo głupiego Półtorej godziny popychania i machania samochodem na wszystkie strony. I co? I ćwierka durny przycisk czujnika zamknięcia maski, a konkretnie jakaś tam sprężynka w nim. Wystarczy uchylić maskę i samochód przestaje ćwierkać. Zapsikałem WD 40 i przestało.