problem z MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z MFA
problem z MFA wszysko jest podłączone,przewód podcisnienia jest podłączony wszyskie przewody kostki są podłączone i nic klapa nie pokazuje na zegarach spalania tem. oleju cisnienie co jest pomocy. Golf II GTI 1,8 91r.
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 13:15 przez jkruk77, łącznie zmieniany 2 razy.
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
a wcześniej wskazywało dobrze? czy tylko MFA nie działa?
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie o to mi chodziłojkruk77 pisze:Wjem jk sie obsłóguje MFA
Tylko czy naciskanie przycisku MFA powoduje zmianę (nie)wyświetlanych funkcji, czyli czy "strzałka" się przesuwa lecz brak "odczytów" czy "strzałka" stoi.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie chcę zakłądać kolejnego tematu, więc zapytam tu: czy da się mfa z mk2 1.8 GT 90 rok przełożyć do GTD 1.6 diesel 91 rok? Wiązka, czujniki, manetka pasują? Licznik zaraz mi powiedzie pewno, że nie pasuje, ale gdyby przelutować wyświetlacze..? Zamienić... oraz przełożyć ramki liczników, na te z mfa nadrukowanymi symbolami? Dałoby się?
memberofhs pisze:Nie chcę zakłądać kolejnego tematu, więc zapytam tu: czy da się mfa z mk2 1.8 GT 90 rok przełożyć do GTD 1.6 diesel 91 rok? Wiązka, czujniki, manetka pasują? Licznik zaraz mi powiedzie pewno, że nie pasuje, ale gdyby przelutować wyświetlacze..? Zamienić... oraz przełożyć ramki liczników, na te z mfa nadrukowanymi symbolami? Dałoby się?
MFA działać będzie ale nie pokaże spalania.
Nad ranem:
Nad ranem:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
memberofhs, MFA wylicza spalanie na podstawie podciśnienia w dolocie a dieslu to chyba problem z tym (nie znam się na dieslach ale tam chyba serwo działa z pompą podciśnienia a nie bierze podciśnienie z dolotu jak benzyniak).
Nad ranem:
Nad ranem:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy jest to na tym samym przewodzie co się wpina wskaźnik "bar boost"? Jeśli tak to chyba nie powinno być problemu. Mam GTD 1.6 z IC i turbiną. Pomoże ktoś?
Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2009 12:55 przez memberofhs, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
u mnie pokazuje kreski na temp. oleju bo nie mam czujnika, a czujnik halla w liczniku kolega sprawdzał? może tam coś nie łączy też, tylko wtedy by km średniej prędkości by nie pokazywało
Pierwsza PNka na BLOSie?