problem z ssaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jank
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z ssaniem

Post autor: jank » pt sty 06, 2006 17:06

witam, mam problem z ssaniem. dziwnie włacza mi sie przy rozgrzanym silniku, nie wiem dlaczego, najczęściej gdy jade na gazie. ostatnio ustawiany był zapłon, nie wiem czy to ma coś współnego ale...pomóżcie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 06, 2006 17:33

Bez podania rodzaju silnika, lub chociaż zasilania nikt ci nie pomoże. I raczej objaw usterki opisz bo nikt nie wie na ile sie znasz na silnikach i skąd wiesz że ssanie ci się włącza.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jank
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jank » pt sty 06, 2006 17:54

silnik PN 1.6 benzyna + LPG i jakm otwieram maske to widze przy gaźniku że taki"zypsiś" naciska na gaz i z tego są wysokie obroty, nie znam sie wiec fachowo tego nie nazwe ale jest to coś przy gaźniku tak sprężynka z bolcem który "podnosi" obroty... prosze pomóżcie.....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 06, 2006 19:25

Mam zwykły 2e2, więc nie jestem pewien, odnów jeszcze ten watek później mądrzejsi sie pojawią.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”