Zczytanie kodu pin immobilisera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zczytanie kodu pin immobilisera
Samochód kupiłem z jednym kluczykiem - scyzorykiem. Orientowałem się w temacie dorobienia klucza z immo i w mojej wersji (multicode) koszt to 300 zł + 100 zł za zczytanie kodu pin z komputera pokładowego. Facet z serwisu stwierdził, że zczytanie pina to czarna magia i dlatego muszę zapłacić 100zł dodatkowo. Na moje pytanie co w tym skomplikowanego - wystarczy podłączyć się do VAGa i zczytać kod - stwierdził, że jak jestem taki "mondry" to mam se sam ten klucz dorobić. Trochę mi wjechał na ambicje - chciałbym mieć tą satysfakcje i mu dać ten numer
Możecie mi doradzić jak mogę odczytać ten pin zakładając że mam kabelek i odpowiednie oprogramowanie? Dzięki
Możecie mi doradzić jak mogę odczytać ten pin zakładając że mam kabelek i odpowiednie oprogramowanie? Dzięki
Licza sobie tyle bo to kwestia posiadania odpowiedniego sprzetu, zwyklym vagiem tego nie odczytasz, mozesz wyjac liczniki i odczytac programatorem odpowiednia komorke pamieci z pinem, na viakenie jest tez interfejs za 350 zl ktorym odczytasz . W Krakowie tez chca 100 zl za pin, mi udalo sie za 50 zl odczytac. Zwyklym vagiem mozesz zakodzic nowy kluczyk posiadajac PIN, takze na Twoim miejscu poszukalbym kogos kto szczyta Ci pin, wyrzezbi grot do kluczyka a reszta majac vaga zrobisz juz sam, a jesli nie masz vaga to kupisz za 90 zl i tak Ci taniej wyjdzie, a interfejs zawsze moze sie przydac.
Ja robilem do mojego mk4 z 2002 kluczyk z wyrzezbieniem za 70 zl (zwykly, "niescyzoryk"), odczytanie pinu 50 zl, interfejs na usb viaken 90zl czyli w sumie 210zl i mam interfejs.
Ja robilem do mojego mk4 z 2002 kluczyk z wyrzezbieniem za 70 zl (zwykly, "niescyzoryk"), odczytanie pinu 50 zl, interfejs na usb viaken 90zl czyli w sumie 210zl i mam interfejs.
Ostatnio zmieniony sob lis 01, 2008 21:03 przez damiannn, łącznie zmieniany 2 razy.