Golf przez rok nie jeżdżony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Jeśli temat założyłem w niewłaściwym dziale to proszę o przeniesienie:)
Mam na oku jednego Golfa IV TDI, jednak właściciel twierdzi że przez rok stał w garażu zupełnie nieużywany (w dodatku wyrejestrowany), to częściowo tłumaczy jego niewielki przebieg (2002 rocznik- prawie 100tys.). Niby silnik chodzi cicho i "ładnie" ale to tylko zapewnienie właściciela (dopiero wybieram się do obejrzeć samochód).
Wobec tego nasuwa mi się pytanie- jak bardzo taki postój wpływa na samochód?
Mam na oku jednego Golfa IV TDI, jednak właściciel twierdzi że przez rok stał w garażu zupełnie nieużywany (w dodatku wyrejestrowany), to częściowo tłumaczy jego niewielki przebieg (2002 rocznik- prawie 100tys.). Niby silnik chodzi cicho i "ładnie" ale to tylko zapewnienie właściciela (dopiero wybieram się do obejrzeć samochód).
Wobec tego nasuwa mi się pytanie- jak bardzo taki postój wpływa na samochód?
w sumie to po takim czasie moze z uszczalniaczy na wale i wałku i uszczelek np glowicy zaczac wyciekac olej to z takich powazniejszych:) ale to wymienisz i bedzie ok:) jesli silnik byl zlozony to napewno zadne wrzery na tuleje cylindryczne nie weszly:)
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Po takim czasie Aku do wymiany filtr powietrza będzie wigotny czyli do wymiany tak samo kabinowy, paliwo do bani ciekawe ile mikroby wyjadły oktanów .
Jedno mnie zastanawia kto trzyma auto nie użytkowane 12 miesiecy -czyżby denat był???
A swoją drogą nie masz daleko do WOLI mogę ci pokazać auto MKIV AKL 16/8V 1998 z przebiegiem 46tyś oczywiście nie moje
Jedno mnie zastanawia kto trzyma auto nie użytkowane 12 miesiecy -czyżby denat był???
A swoją drogą nie masz daleko do WOLI mogę ci pokazać auto MKIV AKL 16/8V 1998 z przebiegiem 46tyś oczywiście nie moje
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 17:51 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A jest możliwe w ogóle ponowne zarejestrowanie , wyrejestrowanego auta???Metaliczny pisze:w dodatku wyrejestrowany)
Bo ma wrażenie graniczące z pewnością, że raz wyrejestrowane auto w Polsce nie może byc ponownie zarejestrowane... Czy może mam mylne wrażenie......????
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 18:00 przez italiano_83, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie z tego co się oriętuje a trochę sie dowiadywałem to nie ma możliwości wyrejestrować auta, albo auto jeżdzi, albo na szrot.
Sam kupiłem auto nie opłacone z 3 lata i nie było przeglądu ale było zarejestrowane no i oczywiście OC jak sama nazwa mówi Obowiązkowe Ubezpieczenie nie interesuje ich to czy auto jest w remoncie czy stoi zepsute, u mnie dodatkowo dowód zgubiono mnie w urzędzie straszyli że jak przyjdę po dowód i nie będzie oc to odrazu wysyłają zawiadomienie do funduszu gwarancyjnego.
Kobieta w ubezpieczeniach powiedziała że to sprawa poprzedniego właściciela,
I że sprawdzają auta kilka na 100.
Najczęściej wychodzi to przy podpisywaniu nowego ubezpieczenia.
Więc można się domyślić reszty.
Co do auta to siadają gumy na zawieszeniu,amortyzatory leżały,zimeringi narazie nie siadają.
Ale auto Toledo z gazem za 600zł
Sam kupiłem auto nie opłacone z 3 lata i nie było przeglądu ale było zarejestrowane no i oczywiście OC jak sama nazwa mówi Obowiązkowe Ubezpieczenie nie interesuje ich to czy auto jest w remoncie czy stoi zepsute, u mnie dodatkowo dowód zgubiono mnie w urzędzie straszyli że jak przyjdę po dowód i nie będzie oc to odrazu wysyłają zawiadomienie do funduszu gwarancyjnego.
Kobieta w ubezpieczeniach powiedziała że to sprawa poprzedniego właściciela,
I że sprawdzają auta kilka na 100.
Najczęściej wychodzi to przy podpisywaniu nowego ubezpieczenia.
Więc można się domyślić reszty.
Co do auta to siadają gumy na zawieszeniu,amortyzatory leżały,zimeringi narazie nie siadają.
Ale auto Toledo z gazem za 600zł
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 18:19 przez bkia, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
[quote="Bbrutus (Burex)"]Dziwna sprawa z tym wyrejestrowaniem, nie można tak od siebie wyrejestrować auta, i to jeszcze MK4 1.9TDi 2002 rok, troszkę podejrzane, najlepiej jechać i obadać, a możne auto jest zadłużone??
Pozdro[/quote
Chyba że zostało skradzione,własciciel wyrejestrował na podstawie papierów z policji a póżniej sie odnalazło....
Pozdro[/quote
Chyba że zostało skradzione,własciciel wyrejestrował na podstawie papierów z policji a póżniej sie odnalazło....
-
- Nowicjusz