Słuchaj a sprawdź poduszki tą główną (pod chłodnicą) i pod skrzynią?pm pisze:No i znowu to miałem.................Soczek pisze:Ja mialem podobnie najpierw lekkie stukanie, potem wszystko ustalo na powiedzmy 2 dni i nagle takie mocne walenie a kiere to mi chcialo z rak wyrwac. I bylo to o tyle dziwne ze czasem bylo wszystko ok a momentami sie nie dalo jechac - po wymianie przegubu wszystko w porzadku
Zaczęło szarpać ,cofnąłem na wstecznym i znowu drugi dzień nic
Stukanie...........
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sq8bwh
- Ma gadane
sq8bwh pisze:Słuchaj a sprawdź poduszki tą główną (pod chłodnicą) i pod skrzynią?pm pisze:No i znowu to miałem.................Soczek pisze:Ja mialem podobnie najpierw lekkie stukanie, potem wszystko ustalo na powiedzmy 2 dni i nagle takie mocne walenie a kiere to mi chcialo z rak wyrwac. I bylo to o tyle dziwne ze czasem bylo wszystko ok a momentami sie nie dalo jechac - po wymianie przegubu wszystko w porzadku
Zaczęło szarpać ,cofnąłem na wstecznym i znowu drugi dzień nic
ale jak znowu zacznie walić ........tylko te stukanie to takie rytmiczne z obrotami koła (im szybciej jadę tym szybciej stuka)
Mam podobny problem.
Doszedłem do tego że to wina przegubu wewnętrznego. Na jednej bieżni jest taka uklepana dziurka (chyba błąd fabryczny). Stukanie wyrażnie niosło się z przodu ze srodka troche z prawej. Kobieta jechała a ja deptałem obok i słuchałem.
Wyciągnąłem dokładnie wymyłem ze smaru rozebrałem i dopiero wtedy zauważyłem ten feler.
Dziś wymiana
Pozdrawiam
Doszedłem do tego że to wina przegubu wewnętrznego. Na jednej bieżni jest taka uklepana dziurka (chyba błąd fabryczny). Stukanie wyrażnie niosło się z przodu ze srodka troche z prawej. Kobieta jechała a ja deptałem obok i słuchałem.
Wyciągnąłem dokładnie wymyłem ze smaru rozebrałem i dopiero wtedy zauważyłem ten feler.
Dziś wymiana
Pozdrawiam