1.8 GX nie zapala na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- webster1987
- Nowicjusz
1.8 GX nie zapala na benzynie
Witam i przepraszam jeśli był owy temat poruszany wcześniej ale szukajka coś szwankuje.
więc tak. ostatnio z przyczyn finansowych nie jeździłem na PB i niestety także na niej nie zapalałem auta. zatankowałem bene i auto nie chce na niej pracować, zero reakcji. czy to przez pompkę paliwa? dodam że zanim zatankowałem dziś auto długo miało rezerwę (a może i jeszcze mniej) czy w GX-ach są dwie pompki paliwa? jak sprawdzić czy są dobre?
więc tak. ostatnio z przyczyn finansowych nie jeździłem na PB i niestety także na niej nie zapalałem auta. zatankowałem bene i auto nie chce na niej pracować, zero reakcji. czy to przez pompkę paliwa? dodam że zanim zatankowałem dziś auto długo miało rezerwę (a może i jeszcze mniej) czy w GX-ach są dwie pompki paliwa? jak sprawdzić czy są dobre?
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 20:44 przez webster1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- ...radek...
- Użytkownik
w tym temacie znajdziesz jak sprawdzic pompe http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=238597 prawdopodobnie padla pompa. na przyszlosc nie radze jezdzic z pustym bakiem
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 21:12 przez ...radek..., łącznie zmieniany 1 raz.
- webster1987
- Nowicjusz
więc tak... pompkę sprawdziłem nie wyciągając jej z baku. odpiąłem wtyczkę która do niej dochodziła, podłączyłem zasilanie z innego akumulatora i pompka się odezwała... probówką sprawdziłem z tatą czy dochodzi prąd do tej wtyczki i okazało się że nie... ani na zapłonie ani podczas kręcenia rozrusznikiem.
nie wiem co dalej...
[ Dodano: 02 Cze 2009 22:40 ]
opisze tą wtyczkę... w osłonie idą 3 kable. fioletowy (sądzę że od poziomu paliwa) który idzie gdzieś dalej i dwa które wchodzą we wtyczkę (brązowy i czerwono żółty) te dwa kable odchodzą od tej wtyczki i biegną też gdzieś dalej podejrzewam że do drugiej pompki...
brązowy kabel to raczej masa tak?
nie wiem co dalej...
[ Dodano: 02 Cze 2009 22:40 ]
opisze tą wtyczkę... w osłonie idą 3 kable. fioletowy (sądzę że od poziomu paliwa) który idzie gdzieś dalej i dwa które wchodzą we wtyczkę (brązowy i czerwono żółty) te dwa kable odchodzą od tej wtyczki i biegną też gdzieś dalej podejrzewam że do drugiej pompki...
brązowy kabel to raczej masa tak?
- webster1987
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kolego a masz cokolwiek wachy w baku? Nawet jak masz to moze prostu długo zaciągać jak wyjechałeś wczesniej do zera.
Ja ostatnio przez głupote (za droga stacja była po drodze ) wyjechałem całe PB z baku (gazu nie mam) i zanim mój GX zaciągnął paliwo jak zalałem to sie skonczył akumulator, tak długo zaciągał paliwo, podpiałęm drugi z TDIka i po jeszcze 4-5 próbach zaciągnał i wreszcie zapalił....
wniosek jest jeden, nie oszczędzajmy 3gr na paliwie, szkoda zdrowia naszych VW
Pozdrawiam
Ja ostatnio przez głupote (za droga stacja była po drodze ) wyjechałem całe PB z baku (gazu nie mam) i zanim mój GX zaciągnął paliwo jak zalałem to sie skonczył akumulator, tak długo zaciągał paliwo, podpiałęm drugi z TDIka i po jeszcze 4-5 próbach zaciągnał i wreszcie zapalił....
wniosek jest jeden, nie oszczędzajmy 3gr na paliwie, szkoda zdrowia naszych VW
Pozdrawiam
- webster1987
- Nowicjusz
tak ma paliwo w baku... może to niewiele ale 10 litrów wlałem więc chyba powinno wystarczyć... tak czy inaczej nie nie ma napięcia na wtyczce do pompki paliwa
[ Dodano: 03 Cze 2009 15:25 ]
uszkodzony jest przekaźnik pompy paliwa... póki co nie mam zamiennika więc temat zawieszam
[ Dodano: 06 Cze 2009 17:54 ]
przekaźnik kupiony okazyjnie za 10zł
pompki pracują lecz problem nie do końca rozwiązany... auto nie zapala na benzynie na ciepłym silniku. na zimnym zapala od ręki. gdy na rozgrzanym odpalę auto na gazie i przełączę na benzynę, pracuje normalnie... zacznę coś z tym robić dopiero po sesji w szkole i mam nadzieję że jeśli będzie taka potrzeba uzyskam od was pomoc...
[ Dodano: 03 Cze 2009 15:25 ]
uszkodzony jest przekaźnik pompy paliwa... póki co nie mam zamiennika więc temat zawieszam
[ Dodano: 06 Cze 2009 17:54 ]
przekaźnik kupiony okazyjnie za 10zł
pompki pracują lecz problem nie do końca rozwiązany... auto nie zapala na benzynie na ciepłym silniku. na zimnym zapala od ręki. gdy na rozgrzanym odpalę auto na gazie i przełączę na benzynę, pracuje normalnie... zacznę coś z tym robić dopiero po sesji w szkole i mam nadzieję że jeśli będzie taka potrzeba uzyskam od was pomoc...
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 17:56 przez webster1987, łącznie zmieniany 1 raz.