Cześć
Mam golfa od roku i cały czas mam ten sam problem.
Od zawsze sporadyczne problemy z pierwszym biegiem, wchodzi jakby na dwa razy albo w ogóle czyje duży opór i z obawy wrzucam najpierw dwa potem jedynke (wtedy jest git).
Do tego zawsze troche ciężej jest mi wrzucić piąty bieg,nie czuje precyzji i zawsze sie dygam popuszczając sprzęgło czy zazgrzyta.
Jeżeli chodzi o zrzucanie biegów to mam tylko problem z piątką (naprawde musze się nasiłować żeby ją zrzucić).
Miałem oststnio wymieniane jakieś cięgno i taki zestaw naprawczy do lewarka (komplet plastików i gumowych podkładek).
Po wymianie chodziło jeszcze gorzej,bo było fest dokręcone, ale sie wyrobiło.
Zostały mi te same problemy co przedtem.
Ale ciekawostka:
Nie zależnie od temperatury,wilgotności i stopnia rozgrzanie się skrzyni na lewarku podczas wrzucania obojętnie jakiego biegu raz mam opór a raz wrzucam jednym palcem.
Nie wiem czy z tymi biegami (1 i 5) to jest jeszcze jakaś możliwość wymiany jakichś drobiazgów w stylu inne cięgno,jakaś śrubka czy coś.
I nie wiem czemu raz wszystkie biegi chodzą mi lekko a raz z oporem.
Czy ktoś miał może podobny przypadek.
Prosze o porade.
Golf III 1,8 ADZ 96r
Pozdr.
Biegi ciężko wchodzą (1 i 5)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymienia się elementy przy lewarku, jak i przy skrzyni (tulejki, cięgna, wałek zwrotny). Nie piszesz konkretnie czy tam było coś wymieniane więc nie moge wiedzieć co autku dolega. Podjedx do kogoś z kanałem ruszaj biegami a on niech patrzy gdzie sa luzy.
Objaw jak u ciebie sugeruje od razu jako najbardziej prawdopodobne 2 rzeczy: tulejka pomarańczowa wałka zmiany biegów lub główka wałka zwrotnego. Wszystko groszowe sprawy.
Objaw jak u ciebie sugeruje od razu jako najbardziej prawdopodobne 2 rzeczy: tulejka pomarańczowa wałka zmiany biegów lub główka wałka zwrotnego. Wszystko groszowe sprawy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.