Szyba Elektryczna

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kmlq
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Szyba Elektryczna

Post autor: kmlq » czw cze 04, 2009 23:49

Witam ;)

od pewnego czasu w szybie od mojej strony --> kierowcy.

Coś sie dziwnie trzaska :chytry: Przy otwieraniu i zamykaniu szyby, szyba jakoś tak dziwnie sobie strzela. Nigdy wcześniej tak sie nie działo :jezor: Jakies propozycje? Planuje w sobote rozkrecic tapicerke drzwi i tam zajrzec. Na co mam zwrocic szczegolną uwage? :grin:

Awatar użytkownika
sadzyk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sadzyk » pt cze 05, 2009 01:25

pewnie cos z linkami zaczyna sie dziac, rozbierz i sprawdź, będzie najprościej:) pozdro

Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pt cze 05, 2009 08:23

linki się pokręciły i nie nawijają się równo na "kółeczko". Odrazu ci powiem że kup sobie :drinkers: i się rozluźnij bo jak tego nie robiłeś to trochę nerwów będzie cie to kosztować. można powiedzieć że jak rozkręcisz linki od prowadnicy to w pewnym momencie przy wyciągniu rozleci się układ linek i będzie trzeba to ładnie nawinąć i wsadzić na swoje miejsce. Ja się trochę z tym męczyłem. Ale wszystko przed tobą :bigok: :bajer:

PS. może przy okazji zrobił byś z tego jakąś foto porade do FAQ. Od siebie mogę powiedzieć że najpierw musisz odkręcić silniczek króry trzyma się na czterech imbusach, a potem plastikową osłonę "ślimaka linki"
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 08:39 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

wojtas3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wojtas3 » pt cze 05, 2009 13:32

Jak "zaczyna strzelać" to dobierz się i popraw najszybciej jak się da. Nie wiem dokładnie jak to u Ciebie wygląda - prawdopodobnie problem z nawijaniem linki. Jesli jeszcze nie pękła obudowa mechanizmu, to jest szansa naprawić. Radziłbym nie opuszczać szyby najlepiej w ogóle, bo ja miałem takiego zonka, że opuszczona szyba juz się nie podniosła, zmieliło przy podnoszeniu mechanizm (był do wymiany całkiem) i zostałem z otwartą szybą w styczniu, przy -10 i parkowaniem na osiedlu ;) Wiadomo - zaradziłem rozbierając boczek i podnosząc szybę siłą, blokując deską, ale mechanizm był do wymiany...

--
przesiadłem się na A4 1.9TDI AFN 110KM i myślę o chipsie;)

kmlq
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kmlq » pt cze 05, 2009 17:18

dzieki za szybką odpowiedź koledzy. W sobotę biorę się za to bo mnie to strasznie denerwuję :grin: :grin:

Lukasz_mk2, zrobię fotoporade! Skończę -> zamieszczę ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”