U nas było identycznie. Po wymianie skrzyni biegów problem zniknąłSvey pisze:Specjal87 napisał/a:
Ja mam natosmiast taki problem. Gdy włączam wsteczny i ruszam do tyłu to słuchać takie pukanie. Gdy przyspieszam na wstecznym to puka szybciej. co moze być przyczyną?
Brak Wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[img]http://images35.fotosik.pl/123/f55d2ee849a34813.png[/img]
U mnie to samo jest (pukanie), wsteczny wchodzi bez żadnych problemów. Jak się cofam i wcisnę sprzęgło na biegu, to też puka, tylko trochę ciszej.Svey pisze: Radzę Ci oszczędzać skrzynie bo sypnie Ci sie tak samo jak mi. W sumie padła po 4rech latach a przy kupnie już taka wada już była więc nie wiadomo ile dokładnie tak było.
Kolego na dniach oddaję skrzynie do naprawy to postaram się zrobić fotki i pokazać jak to wygląda o ile uda się ją naprawić.
Powiedz jak u Ciebie, czy wsteczny dobrze wchodzi, bez oporów i problemów? I jak możesz to nagraj jakiś filmik jak Ci to tam puka to postaram sie pomóc.
Pozdrawiam
Skrzynia na razie żyje 2,5 roku (ok. 35 tys km) i też kupiłem samochód ze skrzynią w takim stanie
Jak będziesz miał skrzynię po naprawie to napisz koniecznie co jej dolegało
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
- Lukasz_mk2
- Forum Master
dopowiem coś od siebie w sprawie stukającego wstecznego, a mianowicie ja już tak jeżdżę z rok i narazie się nie rozleciała. Podczas cofania wrzucam wsteczny i jak tylko auto się toczy to wrzucam na luz, żeby oszczędzić bieg. W dziale sprzedam widziałem niedawno ogłoszenie naprawy skrzyń, wysłałem gościowi zapytanie i odpisał że zrobi to za 200zł. Ale jak narazie to jeżdżę jak jest bo nie chce mi się skrzyni wysyłać pocztą, czekać na naprawę i znowu ją montować.
pozwole sobie wkleić odpowiedź jaką otrzymałem na moje zapytanie:
pozwole sobie wkleić odpowiedź jaką otrzymałem na moje zapytanie:
Re: w sprawie naprawy skrzyni
o ile ocalal dyfer to okolo 200 zl jesli przywieziesz wyjeta z auta pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 00:16 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tez mam problem z wstecznym odkad go kupilem w pazdzierniku to wsteczny jeszcze działa lecz głosno pracuje i przy wiekszym obciazeniu wyskakuje z tym ze wszystkie inne biegi pracuja bardzo dobrze i tak mysle ze pewnie bede sobie ja mosiał rozebrac bo jesli tylko wsteczny to jakos tam naprawie bo sprubuje sam. Bo patrzac na allegro to za skrzynie do gti 8 v to od 600 zł sie kreci. A była pół roku temu skrzynia do gti na złomie po przebiegu 180 tys i chcieli 400 zł i czlowiek był głupi i nie kupił.
VW NA ZAWSZE
Witam,roger18sx pisze:Ja tez mam problem z wstecznym odkad go kupilem w pazdzierniku to wsteczny jeszcze działa lecz głosno pracuje i przy wiekszym obciazeniu wyskakuje z tym ze wszystkie inne biegi pracuja bardzo dobrze i tak mysle ze pewnie bede sobie ja mosiał rozebrac bo jesli tylko wsteczny to jakos tam naprawie bo sprubuje sam. Bo patrzac na allegro to za skrzynie do gti 8 v to od 600 zł sie kreci. A była pół roku temu skrzynia do gti na złomie po przebiegu 180 tys i chcieli 400 zł i czlowiek był głupi i nie kupił.
Wiesz jeśli działa to ja bym nie rozbierał, tylko ją oszczędzał i powinna pojeździć a jak padnie to padnie. Przede wszystkim nie przyspieszać i szybko nie jeździć do tyłu i będzie ok.
Pozdrawiam i życzę bezawaryjności
[ Dodano: 09 Cze 2009 08:57 ]
Ja mam w szczecinie do zrobienia za 400 zł + części. Ze zdjęciem i z założeniem na auto. Wiec to chyba dobra cena, a sam jej raczej nie sciągne.Lukasz_mk2 pisze:dopowiem coś od siebie w sprawie stukającego wstecznego, a mianowicie ja już tak jeżdżę z rok i narazie się nie rozleciała. Podczas cofania wrzucam wsteczny i jak tylko auto się toczy to wrzucam na luz, żeby oszczędzić bieg. W dziale sprzedam widziałem niedawno ogłoszenie naprawy skrzyń, wysłałem gościowi zapytanie i odpisał że zrobi to za 200zł. Ale jak narazie to jeżdżę jak jest bo nie chce mi się skrzyni wysyłać pocztą, czekać na naprawę i znowu ją montować.
Chyba że koledzy pomogą ?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Lukasz_mk2, 400zł obejmuje wymianę uszkodzonych elemtentów, demontaż i montaż skrzyni biegów. A częsci pochodzą z używanych skrzyń więc przyjmując że taką skrzynie kupują za 300zł to powiedzmy takie części do wstecznego są za 70-100zł. Dokładnie nie wiem ile za takie coś się cenią. Jak będe grzebał u siebie to powiem o kosztach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wiesz co powiem tak, zajmuje się tym pewien gość o imieniu Jacek. Pracuje on na ul. Szerokiej (krzekowo) tam jest zespół warsztatów blacharsko-lakierniczych i mechaniki pojazdowej. Taki duży szyld jest Blacharstwo-Lakiernictwo, Dochodzenie Odszkodowań, skieruj się tam i zapytaj o Jacka. Nie moge poświadczyć o jego umiejętnościach ponieważ nie robiłem nic u niego jeszcze. Lecz jeżeli chodzi o terminowość to bardzo slabo. Ja byłem u niego ponad 2 tyg temu i powiedział że ma roboty aż do przyszłego poniedziałku i wtedy moge odstawić auto, więc jeżeli zależy Ci na czasie to chyba nienajlepszy wybór.T.O.B.I. pisze:Svey, daj namiar na tych naprawiaczy kolego, ja też mam skrzynie do naprawy na szczęście już rozłożona i czeka na czyszczenie
Powiedz kolego czy masz namiar na jakichś ludzi którzy sprzedają części ze skrzyni do 1.8? Chodzi głównie o wsteczny.
jak zapewne wiesz xedos na stobnie, miko na mierzynie, koło tego skrzyżowania ze światłami jest też jakiś z częściami używanymi, ale z tego co wiem to żadne z nich nie będzie miało części do skrzyń bo wolą ję sprzedać w całości nawet uszkodzone, natomiast w policach mam takiego fachmana a nawet dwóch (ten drugi słabo osiągalny) co ma skrzynie w częściach i na pewno sprzeda jak ma, jak coś to pisz na PW
Pozdrawiam T.O.B.I.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
Wsteczny wchodzi dobrze, jutro postaram sie nagrać filmiki. Pewnie czeka mnie skrzynia do wymiany :/ ehh.. nie dobrze.Svey pisze:Powiedz jak u Ciebie, czy wsteczny dobrze wchodzi, bez oporów i problemów? I jak możesz to nagraj jakiś filmik jak Ci to tam puka to postaram sie pomóc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[b]Moje Mk3[/b] ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=310685
Witam,
U mnie problem już rozwiązany, skrzynia naprawiona w sumie wyszło drogo ale przynajmniej wiem co mam a jakbym kupił skrzynie to nie wiadomo co w niej siedzi i jaki ma przebieg. Wyszło 300 zł demontaż + montaż skrzyni, 70zł części i 230 robocizna+olej.
Niestety nie mam fotek ale mechanik mówił że pół zębatki od wstecznego poprostu nie miało zębów . Aczkolwiek po wymianie kierownica stoi przy prostych kołach dość mocno w prawo, przestawiona zbierzność czy co? U mechanika dopiero będe w przyszłym tygodniu, czy ktoś mógłby podpowiedzieć co z tym zrobić?
Pozdrawiam
U mnie problem już rozwiązany, skrzynia naprawiona w sumie wyszło drogo ale przynajmniej wiem co mam a jakbym kupił skrzynie to nie wiadomo co w niej siedzi i jaki ma przebieg. Wyszło 300 zł demontaż + montaż skrzyni, 70zł części i 230 robocizna+olej.
Niestety nie mam fotek ale mechanik mówił że pół zębatki od wstecznego poprostu nie miało zębów . Aczkolwiek po wymianie kierownica stoi przy prostych kołach dość mocno w prawo, przestawiona zbierzność czy co? U mechanika dopiero będe w przyszłym tygodniu, czy ktoś mógłby podpowiedzieć co z tym zrobić?
Pozdrawiam