Nowy silnik czy remont ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nowy silnik czy remont ??
Witam. Dzisiaj mój silniczek odmówił posłuszeńswta. Byłem u mechanika spr kompresje i jest pupa. Tylko jeden cylinder ma kompresje reszta kapa. Mechanik wyliczył mi koszt naprawy około 1000 zł jeśli chodzi o górę silnika a jeśli okaże się że jeszcze będa do tego panewki to jeszcze około 600 zł.
Po przyjściu do domu spojrzałem na allegro na silniki i okazało sie że silniki 1.6 95 rok AXE kosztują od 500 zł max do 1 tyś.
Teraz pytanie do was. Czy warto jest robić kapitalny remont czy kupić używkę. No i od razu zapytam czy nie ma ktoś z was takiego silniczka ? Jeśli tak to cena.
Dzięki i pozdrawiam.
Po przyjściu do domu spojrzałem na allegro na silniki i okazało sie że silniki 1.6 95 rok AXE kosztują od 500 zł max do 1 tyś.
Teraz pytanie do was. Czy warto jest robić kapitalny remont czy kupić używkę. No i od razu zapytam czy nie ma ktoś z was takiego silniczka ? Jeśli tak to cena.
Dzięki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2009 18:08 przez gajos_gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Najlepiej włożyć silnik o takim samym oznaczeniu gdyż nie trzeba zmieniać ECU. Jeśli wymienisz silnik na inny niż masz to osprzęt silnika może się różnić- np wyżej wspomniane ECU. Takie jest moje skromne zdanie
Jeśli się mylę proszę o poprawienie 

Mój Variant Yachting
viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;

moze AEEgajos_gajowy pisze:1.6 95 rok AXE

[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 14:35 ]
a moze AFTgajos_gajowy pisze:ATF

moze 1.4 AEX

Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 14:36 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.