A ja w swoim golfie 1991 1,6 PN mam taką sytuację:
odpala za pierwszym razem-przejeżdzam codziennie do pracy ok 20km i mniej więcej w tym samym czasie czyli po 15km gdy pracuje na biegu jałowym zapala się kontrolka oleju (znaczy się mryga, bez brzęczenia), gdy naciskam hamulec-mryga, gdy ruszam na postoju kierownicą-mryga.....pomóżcie
Problem z kontrolką oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak jak wyżej pisane, najpierw zaczyna sie od wymiany czujnika, a najlepiej sprawdzeniu ciśnienia oleju, mechanik za to nie weźmie więcej niż 15zł
Możesz też mieć zurzyty olej silnikowy, puki jest zimny jest gęściejszy i daje więkrze ciśnienie
Możesz też mieć zurzyty olej silnikowy, puki jest zimny jest gęściejszy i daje więkrze ciśnienie
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 17:44 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
dzięki wszystkim za odpowiedzi, niestety nikt nie trafił a najbliżej był chmurapawel otóż przy czujniku wysokiego ciśnienia było zwarcie i temu zapalała się kontrolka, problem okazał się prowizoryczny ale wystraszyłem się nie na żarty. teraz razem ze sprawdzaniem poziomu oleju będę sprawdzał stan paska rozrządu to już był drugi raz w przeciągu dwóch lat a mówi się do trzech razy sztuka i będzie
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: