[mk3] zamarzł termostat??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] zamarzł termostat??
po całej nocce dziś z rana przy temperaturz -26 odpalił bez problemu . Natomiast po przejechaniu 10 kilometrów zaczął mi się zagrzewac , dmuchawa działała nażyłem gazu.ęţUz
31c16b8a60ׯadnego schemaciku nie będzie, bo to właśnie sens tego zabezpieczenia - każdy obmyśla sam. Na przewodzie np. od pompy paliwa (plus) trzeba założyć przełącznik i tyle (taki prosty, włącz-wyłącz, lub z przekaźnikiem - do uznania), w sobie wiadomym miejscu. A ponieważ łatwo zidentyfikować przewód od
31c16b8a60ׯadnego schemaciku nie będzie, bo to właśnie sens tego zabezpieczenia - każdy obmyśla sam. Na przewodzie np. od pompy paliwa (plus) trzeba założyć przełącznik i tyle (taki prosty, włącz-wyłącz, lub z przekaźnikiem - do uznania), w sobie wiadomym miejscu. A ponieważ łatwo zidentyfikować przewód od
Golfik Golfik Golfik
wymień płyn ewentualnie sprawdz jego temperature zamarzania, ja jak zamroziłem swojego pasacika to go musiałem porozkręcać i w wannie rozmrażać, wysadziło mi brok w wtrysku, a nagrzewnice to 6 godzin ogrzewałem ciepłym powietrzem żeby póściła.Jęśli to wina płynu to miałęś sporo szczęścia,można sobie narobić biedy.
no też tak sądze, a z tymi olejami to jest tak że to samo wlewają do róznych beczek i tylko naklejki inne
[ Dodano: Sob Sty 21, 06 2:04 pm ]
mówiłem o oleju do silnika a co do oleju w skrzyni biegów to nie zgodze sie z
[ Dodano: Sob Sty 21, 06 2:04 pm ]
mówiłem o oleju do silnika a co do oleju w skrzyni biegów to nie zgodze sie z
to jednak jest wina oleju ponieważ przy takiej temperaturze im bardziej zużyty olej tym bnardziej robi sie gęstypw524 pisze:Szkoda kasy na ten olej i tak dadzą ci taki sam a jak dasz inny to ci latem półosiami wyleci to są uroki zimy. Poza tym to bardziej zamarzają cięgła niż olej.
Golfik Golfik Golfik
Tak ale jeśli jest dobry markowy olej to nie ma prwa się z nim nic dziać. W orginalnej instrukcji nawet nie przewiduje się wymiany oleju w skrzyni. Mam na myśli olej po 90pln za litr. Ja u siebie wymieniłem bo naprwiałem skrzynię i stary olej wyleciał na ulicę, nie widzę żadnej różnicy z tym co było wcześniej. Chyba że masz nalany jakiś szajs.