Wyje po odpaleniu, potem cichnie. Co to może byc??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wyje po odpaleniu, potem cichnie. Co to może byc??
W moim 1,4 16v AKQ jest dokładnie tak samo. Autem jeżdżę jakieś 4 lata i dźwięk zawsze był. Wydaje mi się, że ten dźwięk ma coś wspólnego z recyrkulacją spalin. Załącza się tylko przy zimnym silniku i tylko po dłuższym postoju. Z całą pewnością nie jest to u mnie dźwięk pompy wspomagania.
koledzy to nie wył filtr ale z powodu filtra
sprawa wygląda tak ze filtr ma w sobie zawór zatrzymujący olej w głowicy , jesli ten zawór jest dupny to przepuszcza olej do misy i głowica jest sucha , rano nim olej po odpaleniu dotrze do zaworów to wyją
wiem to bo przerabiam to już drugi raz , najpierw na filtrze filtrona a teraz na meile , zawsze idealnie sprawował sie bosch a tego meile wiozłem przez nie uwagę
ale na razie nie wymieniam bo w 3 miechy zamknę się w 10 tyś wiec za miesiąc wymiana oleju
sprawa wygląda tak ze filtr ma w sobie zawór zatrzymujący olej w głowicy , jesli ten zawór jest dupny to przepuszcza olej do misy i głowica jest sucha , rano nim olej po odpaleniu dotrze do zaworów to wyją
wiem to bo przerabiam to już drugi raz , najpierw na filtrze filtrona a teraz na meile , zawsze idealnie sprawował sie bosch a tego meile wiozłem przez nie uwagę
ale na razie nie wymieniam bo w 3 miechy zamknę się w 10 tyś wiec za miesiąc wymiana oleju
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0