Ciśnienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ciśnienie
Witam mam mały problem mój golfik 4 przy prędkości 100, 110 gubi gdzieś ciśnienie i zapala się kontrolka co może być przyczyną?
-
- Nowicjusz
Już od stycznia raz się zapala a raz nie olej miałem wymieniany właśnie wtedy tuż po tym jak mechanik stwierdził zamarznięcie oleju w silniku i wymienił zimering którym wyciekał olej. aktualnie silnik mam zalany MOBIL 1 półsyntetyk-ten sam miałem przed awarią. (Czujnik jest dobry bo założyłem nowy myśląc, że to jest przyczyną zapalania się kontrolki.)
-
- Nowicjusz
Proponuje Ci zmienić mechanika... Przede wszystkim powinien zmierzyć ciśnienie oleju manometrem i dopiero na podstawie tego badania zaproponować kolejne kroki. Nigdy nie słyszałem żeby olej zamarzł... w dodatku w silniku?? Bardzo ciekawa sprawa Wg mnie olej nie zamarznie tak łatwo, jedynie będzie bardziej gęsty niż zwykle- ale może się mylę. Z tego co wiem to do olejów dodawane są dodatki obniżające temperaturę krzepnięcia więc mało prawdopodobne- no chyba że jakiś shit a nie olej to był. Prędkość jest zależna od obrotów (tak mi się wydaje) więc nie potrzeba rozpędzać auta do 100 km/h.
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz